SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun Eskil’i ziyaret etti

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun Eskil’i ziyaret etti

A - +

Aksaray Haberleri - 24.10.2015 - 14:25

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Alaboyun Eskil’i ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, enerjinin düzenli ve verimli kullanılmamasından dolayı düzensizliğin başladığı belirterek, “Bizim hem suyumuzu hem de enerjimizi iyi yönetmemiz lazım. Yer altı suyumuzu iyi yönetemezsek elektriğimiz iyi yönetemezsek sonuçta böyle sıkıntılarla karşılaşıyoruz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray’ın Eskil ilçesini ziyaret etti. Eskil ilçesi ziyaretinde Bakan Alaboyun, Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Niyazi Alçay tarafından karşılandı. İlçe meydanında vatandaşlarla görüşen Bakan Alaboyun, ardından belediyeyi ziyaret etti. Bakan Alaboyun, yaptığı açıklamada, “Enerjiyi düzenli kullanamıyoruz verimli kullanamıyoruz ve düzensizlik başlıyor. Bizim hem suyumuzu hem de enerjimizi iyi yönetmemiz lazım. Yer altı suyumuzu iyi yönetemezsek elektriğimiz iyi yönetemezsek sonuçta böyle sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Biraz öncede söyledi arkadaşlarımız ev ruhsatı için belki 5-10 kilovatlık bir müracaat var ama yanında hemen bir hayvancılık tesisi kuruyor. Süt sağım veya bir soğuk zincir arkasından bir yer altı su pompası koyuyor tabi verilen 5-10 kilovatlık güç yetmiyor. Öyle olunca yeninden bir proje yapmak lazım yeniden proje yapmak yeniden hatların dizayn edilmesi lazım her evde böyle bir kapasitede artırımı olursa sıkıntı yaratıyor. Birde enerjiyi verimli kullanmak lazım. Enerjiyi suyu verimli kullanmak lazım. Toprağı ıslanacağı şekilde, kökünün ıslanacağı şekilde sularsak hem az su kullanmış oluruz hem de az elektrik kullanmış oluruz. Az su kullanmak ile yer altı su seviyemizi tutarız. Bakın yer altındaki 1 metre suyu yerine koymak için en azından 6-7 yıllık bir kara yağmura ihtiyacımız var bizim. Yani yer altı seviyesinden 1 metre düştü mü aşağıya 6-7 yıl yağmurla karla ancak onu yerine koyabiliyoruz” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021