SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Emniyet, Hatalı Parklara Göz Açtırmıyor

Emniyet, Hatalı Parklara Göz Açtırmıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 20.09.2017 - 8:53

Emniyet, Hatalı Parklara Göz Açtırmıyor

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimiz hatalı parklara yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Özellikle kentin belirli cadde ve sokaklarında diğer sürücüleri ve yayaları zor durumda bırakan duyarsız sürücülerin hatalı park oranını en aza indirgemek için sürücüleri park konusunda uyarırken, yapılan tüm uyarılara rağmen ısrarla hatalı park yapan sürücülere de ilgili mevzuat gereği cezai işlem uygulanmaktadır.

Engelli vatandaşların ve diğer yaya yolu kullanıcılarının hareket özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde araçlarını yaya kaldırımı iniş çıkış rampalarına park eden araç sürücülerine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince trafik ekiplerimiz ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) aracılığıyla gerekli denetimler yapılmakta ve cezai işlemler uygulanmaktadır.

01 Ocak tarihinden günümüze kadar yaya yolları ve engelli geçişlerine araçlarını park eden 607 araç sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası uygulanmış olup; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince hatalı park eden toplamda 8938 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır.

13 Eylül günü yapılan çalışmalarda, İl Emniyet Müdürü Sayın Ali KARABAĞ’ ın talimatlarıyla yaya geçidine park eden Emniyet Müdürlüğüne ait bir araca Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır. Yapılan bu işlemler sırasında hiçbir kurum, kişi ayırt edilmeksizin kusurlu görülen araçlara gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.

İl merkezinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız ve denetimlerimiz her geçen gün artarak, aynı kararlılıkla devam edecektir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021