SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ekonomi Şurasında Aksaray’ın Talepleri Dile Getirildi

Ekonomi Şurasında Aksaray’ın Talepleri Dile Getirildi

A - +

Aksaray Haberleri - 23.01.2019 - 13:03

Ekonomi Şurasında Aksaray’ın Talepleri Dile Getirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katılan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin ve Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, Aksaray’ın temel bütün sorunlarını ve ihtiyaçlarını şura da dile getirdi.

Aksaray/Ulukışla demiryolu hattının ihalesinin biranevvel yapılması, Dış havzalardan Aksaray’a su transferinin gerçekleşmesi, OSB Altyapı yatırımlarının Ödenek ayrılarak hizmete sunulması noktasında Oda ve Borsa tarafından hazırlanan raporlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teslim edilirken, Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a da ihtiyaçlar hakkında bilgi verildi.

Ekonomi Şûrası sonrasında Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruşu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Aksaray Ticaret Borası Hamit Özkök ortak bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Aksaray için çalmadık kapı bırakmayacaklarının altının çizildiği açıklamada; “Bugüne kadar Aksaray’ın en büyük sorunları arasında yer alan Aksaray/Ulukışla demiryolu hattının ihalesinin biran evvel yapılması, Dış havzalardan Aksaray’a su transferinin gerçekleşmesi, OSB Altyapı yatırımlarının Ödenek ayrılarak hizmete sunulması bizzat Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a iletilmiştir. Aksaray’ın Sanayi’de, Tarım’da, Hayvancılıkta ve Turizm’de büyümesinin önündeki en büyük engellerin bunlar olduğunu, engellerin kalkması ile bölgede hızla büyüyen ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak ilin Aksaray olacağını dile getirdik.

Somuncu Baba’nın, Tapduk Emre’nin, Yunus Emre’nin Diyarı Hasan Dağının Yüz Akı, Yiğit ve Dürüst İnsanlar şehri Aksaray için gerekenin yapılacağı noktasında Devlet Büyüklerimizin desteğini almış bulunuyoruz.

Gerek Ticaret ve Sanayi Odamız gerekse Aksaray Ticaret Borsamız şehrin en iyi noktada olmasına adına tüm adımları atmaktadır.

Dünya’da ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir ortamda Aksaray’ı en iyi şekilde temsil ederek hak ettiğimiz tüm projelerin ve desteklerin takipçisi olacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyor tüm şehrimizi ortak aklın gücüyle hareket ermeye davet ediyoruz” denildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021