SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlimize Hayırlı ve Uğurlu Olsun

Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlimize Hayırlı ve Uğurlu Olsun

A - +

Aksaray Haberleri - 09.12.2016 - 8:20

Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlimize Hayırlı ve Uğurlu Olsun

Aksaray Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüldü. Sağlık açısından Aksaray geçtiğimiz salı itibariyle tarihi günlerden birisini daha yaşadı. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, açıklamasında; öncelikle Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Aksaray’ımıza ve hastanede tedavi görecek, şifa bulacak tüm hastalarımıza hayırlı uğurlu olsun. Hastanemizde çalışacak başta idari kademeler olmak üzere tüm çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum. Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay; Aksaray eğitim, araştırma ve uygulama hastanesinin şehrimize kazandırılmasında büyük emeği geçen Grup Başkanvekilimiz İlknur İnceöz’e, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti’ye, Valimiz Aykut Pekmez’e, ve Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya ve bu süreçte aktif bir performans sergileyen Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Himmet Durgut’a ve ekibine teşekkür ederim. Sağlık Bakanlığı Tarafından onaylanan Devlet Hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi hepimiz için sevindirici ve yerinde bir çalışma olmuştur, İlimiz Aksaray’da Ak Parti İktidarları döneminde ve Son 2 yıllık süreçte sağlık açısından tarihi gelişmeler yaşandı. Aksaray son 2 yılda yapılan çalışmalarla sağlık hizmetlerinde atılım gerçekleştirdi.

Göreve geldiğimiz günden bu yana kalp merkezi ve anjio ünitesi, palyatif bakım merkezi, çocuk yoğun bakım ünitesi, amatem, ameliyathanelerin düzenlenmesi gibi bir çok hizmeti şehrimize kazandıran teşkilatımız sağlık alanında yeni hizmetler için çalışmaları sürdürmektedir.

Aksaray Devlet Hastanesi’nde 2016 Ocak ayı içerisinde kalp merkezi açılmasıyla beraber ocak ayından itibaren 1500’ü aşkın hastaya anjio yapıldı. Yaklaşık 600 hastaya stent takıldı. Yine ilk olarak bu merkezde hastalarımıza kalp pili ve şok cihazları takıldı. Bunlar Aksaray için hep ilkti. Ayrıca yine bu 2 yıllık dönemde 3. Seviye Kalp Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi ve 2. Seviye Koroner Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı. Bu ünitelerin açılmasıyla 11 aylık süreçte yaklaşık 2000 hastanın il dışına gitmeleri önlenmiş oldu ve bu 2000 hasta sağlık hizmetini kendi ilimizden aldı. Ayrıca yine birçok hastamıza Bypass Ameliyatı yapılmaya başlandı ve başarılı şekilde bu ameliyatlar devam etmektedir.

2 yıllık süreçte yine çocuk yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı ve 6 aylık süreçte yaklaşık 500 çocuğumuz bu yoğun bakım ünitesinde tedavi edildi. Çocuk yoğun bakım ünitemiz artık çevre illerden hasta kabul etmektedir.

2 yıllık süreçte açılan Palyatif Bakım Merkezi’nde 230 felçli hastamız tedavi edilmiştir.

Eğitim araştırma hastanesine dönüşüm ile artık hastanemizde Profesörler, Doçentler, Yardımcı Doçentler atanabilecek ve hasta bakabileceklerdir. Örneğin genel cerrahi profesörü artık hastanemize atanabilecek ve hastanemizde ameliyat yapabilecektir. Dolayısıyla hocalar için vatandaşlarımızın başka illere gitmesine gerek kalmayacaktır. Aksaray üniversitesi tıp fakültesi ile imzalanan protokol gereğince tıp fakültesi hocalarımız, eğitim araştırma hastanemizde hizmet vereceklerdir.

Eğitim araştırma hastanesine dönüşü ile beraber daha önce Aksaray’da olmayan Romatoloji, Onkoloji gibi birçok branş doktorunun hastanemize atanmasının yolu açılmıştır. Mevzuat gereği alınamayan birçok tıbbi cihaz artık alınarak hastanemizde hizmet verebilecektir. Yine mevzuat gereği yapılamayan birçok ameliyat artık yapılabilecektir.

Eğitim araştırma hastanesine dönüşüm ile beraber yeni doktorların atanmasıyla başka illere tedavi için giden hastalarımız, tedavilerini Aksaray’da kendi hastanemizde alabileceklerdir.

Tıp fakültesinin ilimize kazandırılmasından sonra eğitim, araştırma ve uygulama hastanemizin de sağlık bakanlığımızca onaylanması şehrimiz için çok önemli bir eksikliği giderdi. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Himmet Durgut’un göreve gelmesinden sonra sağlık hizmetlerimizdeki eksiklikleri hızlı bir şekilde tespit edip çalışmalara başladık. Kalp merkezi, çocuk yoğun bakım, palyatif bakım hizmeti, aktif madde bağımlıları için Amatem gibi hizmetleri kazandırmak için çok çalıştık. Elbette ki milletvekillerimizin bakanlık nezdinde yapmış olduğu girişimler sürecin hızlandırılmasında ve etkin bir sonuç alınması çok kıymetli ve değerli olmuştur. Grup başkanvekilimiz İlknur İnceöz’ün, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu’nun ve Mustafa Serdengeçti’nin bakanlarımızla olan görüşmeleri ve süreci yakından takip etmeleri etkin sonuç almamızı hızlandırmıştır. Yeni Devlet Hastanemizin yapımının tamamlanması ve Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanemizin hizmete girmesiyle Aksaray sağlık alanında çok hızla ilerleyecektir.

Önümüzdeki süreçte sağlık alanında yapılmasını planladığımız ve Aksaray’ı bölge hastanesine dönüştürecek sağlık projeleri ile hemşerilerimize yeni müjdeler vereceğiz. Aksaray hükümetimizin sağlık alanında yaptığı önemli hizmetlerdeki açığı kısa sürede kapatacak ve bölgenin önemli sağlık merkezlerinden birine dönüşecektir. Bu amaçla milletvekillerimizle, valimizle, belediye başkanlarımızla ve kamu hastaneleri sekreterliği ile yeni projeler üzerinde aktif bir çalışma yürüttüğümüzü kamuoyuna bildirmek isterim.

AKSARAY EĞİTİM, ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANEMİZ HAYIRLI OLSUN.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021