SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra paneli

Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra paneli

A - +

Aksaray Haberleri - 18.10.2017 - 17:57

Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra paneli

Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Sami Güçlü’nün bir grup üniversite öğrencisiyle başlattığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Aksaray’da ‘Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra’ paneli düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Aykut Pekmez, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Türk-Soy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Şeker, Aksaray, Niğde, Nevşehir Milli Eğitim Müdürleri ile 25 ilden Anadolu Mektebi Okuma grubu öğrencileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan programda Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal tarafından panelin açılış konuşması gerçekleştirildi.

Kültür, sanat ve edebiyata önem veren toplumların insanlık tarihine unutulmayacak eserler oluşturduğunu ifade eden Kartal; Anadolu coğrafyasında bin yıldır tarihin en ünlü şahsiyetlerini yetiştirdiğini belirtti.

Program daha sonra üniversite öğrencisi Mustafa Sami Kavurmacıoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı ‘Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra’ paneli ile devam etti. Panele Aksaray’dan konuşmacı olarak katılan Büşra Duyar ‘Tarık Buğra’yı bugün okumak neden anlamlı’, Edirne’den katılan Yaren Ökden ‘Tarık Buğra romanlarında Anadolu’da hayatın anlamı’, Ankara’dan katılan Rana Baş ‘Tarık Buğra’nın eserlerinde kadın’, Balıkesir’den katılan Şeyma Sarı adlı öğrencide ‘Tağrık Buğra eserlerinde insanın yeniden doğuşu’ başlıklı sunumlarını yaptılar.

Panel sonunda bir konuşma yapan Vali Aykut Pekmez; ‘Gençlerimiz için ülkemiz geleceğinin teminatı diyoruz. Gençlerimizin dinlediğimizde ülkemizin geleceğine dair umutlarımız daha da arttı.” dedi.

Düzenlenen programda Tağrık Buğra’yı hiç okumayanlar dahi onun mesajları onun fikirleri hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade eden Vali Pekmez; Anadolu Mektebinin okuma gruplarıyla başlayıp amatör ruhla profesyonel bir iş çıkartmasıyla bugünlere yayılarak geldiğini söyledi.

“Bizim her alanda her meslekte iyi yetişmiş insanlara gençlerimize ihtiyacımız var” diyen Vali Pekmez konuşmasını şöyle sürdürdü: “ 15 Temmuz günü de gösterdi ki iyi yetişmiş insan gücünün milli ve manevi değerlerimize, ahlaki değerlere sahip; ülkesini, vatanını, bayrağını, ezanını seven gençlere ihtiyacımız var. Anadolu mektebi programı inşallah bu niteliklere sahip gençleri yetiştirmek noktasında önemli bir misyon üstleniyor.” dedi.

Vali Pekmez; Tarım Eski Bakanı Prof.Dr.Sami Güçlü ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in gayretleri ile Anadolu Mektebinin Milli Eğitim Bakanlığı şemsiyesi altına alındığını ve daha geniş kitlelere yayılma fırsatı bulduğunu belirttiği konuşmasında; “Gençler için geleceğimizin teminatı diyoruz bunun için gençlerimize iyi bir eğitim vermemiz gerekiyor. Bu konuda gayretli çalışmalar yapan Sami Güçlü ve Orhan Erdem bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi..

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise yaptığı konuşmasında; gençlerin ufkunu ve yolunu açan çalışmaların her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

Erdem konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; “Bugünden itibaren 3 gün boyunca Aksaray, Nevşehir ve Niğde illeri dahil olmak üzere 25 ilimizden 220 öğrencinin katılım gösterdiği panelde 100 lise ve üniversite öğrencisi Türk edebiyatının yerli ve milli sesi Tarık Buğra’yı anlatacaklar. Türk edebiyatının usta hikâye ve roman yazarı Tağrık Buğra beyefendiyi, Anadolu Mektebine mensup gençlerimizden dinlemek bu ülkenin ve coğrafyamızın geleceğine dair büyük umutlar beslememize vesile olmuştur. Anadolu mektebi bu toprakların yerlisi olan büyük isimleri okutmayı tanıtmayı ve

benimsetmeyi amaçlayan küçük fakat çok derin bir faaliyetin adıdır. Sami Güçlü’ nün bu projedeki attığı bu tohum günden güne büyümektedir. Yarınki medeniyetimizin temellerini bu günden atacak gençlerimizin; yerli, milli ve manevi değerlere haiz fikir dünyamızın temel taşı olan kişileri özümseyerek donanımlı bir şekilde yetişmeleri bu memleket için yapılabilecek en güzel ve faydalı işlerdendir. Gençlerimizin ufkunu yolunu açan çalışmalarında hep yanlarında olacağız. Bu anlamlı program vesilesiyle rahmetli Tarık Buğra’yı rahmetle şükranla anıyorum.” dedi.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı ve Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü ise yaptığı konuşmasında; Anadolu Mektebi olarak belirledikleri bu harekette hedeflerinin gençlerin kendilerini erken tanımaları, anlamaları, özgüven kazanmalarına faydalı olmalarına katkı sunmak olduğunu belirtti.

Güçlü; “Anadolu Mektebi gönüllü bir harekettir. Şeffaf bir harekettir. Mütevazı ve bağımsız bir harekettir. Özgür kafa yapısına sahip insanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu ülkenin çok nitelikli insanlara ihtiyacı vardır. Büyük sistemimizde yaptığımız iş mikro bir iştir. Ama öğrencilerimiz için önemlidir. Onların dünyası güzelleşecektir. Bunu yapmayı düşünüyoruz. Bu yolda olduğumuza inanıyoruz. Ailelerden ve kurumlardan almış olduğumuz destek de bunu doğrular niteliktedir. 30 ilde milli eğitim müdürleriyle çalışıyoruz.” diye konuştu.

Konuşma ve panel değerlendirmelerinin ardından panelistlere katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021