SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Dünya Kalp Sağlığı Haftası kutlandı

Dünya Kalp Sağlığı Haftası kutlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 13.04.2017 - 10:11

Dünya Kalp Sağlığı Haftası kutlandı

Aksaray İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut ARIK; Kardiyovasküler hastalıklar küresel olarak bir numaralı ölüm sebebidir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2012 yılında tüm dünyada bulaşıcı olmayan hastalıklara bağlı ölümlerin yüzde 46,2 ‘si (17,5 milyon)kalp ve damar hastalıkları nedeniyledir. Bu ölümlerin 7,4 milyonu kalp krizine,6,7 milyonu inmeye bağlıdır. Kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümlerin 2030 yılında 22,2 milyon olacağı tahmin edilmektedir. Risk faktörlerinin kontrolü ile kalp ve damar hastalığı görülme sıklığının yarıya indirebileceği bildirilmektedir.

Kendinizin yada çevrenizdeki birinin kalp krizi geçirdiğini düşünüyorsanız derhal 112 Acil Sağlık Hizmetlerini arayın. Ağrının çok ciddi olmadığını düşünüyorsanız veya kalp krizi olduğundan emin değilseniz bile beklemeyin. Tedavinin başlangıcından önceki sürenin uzunluğu kritik önem taşır ve gecikilen her dakika ölüm ve kalıcı hasar oluşma riskini yükseltir.

Bu bağlamda; Halk Sağlığı Müdürlüğümüz; tarafından Nisan Ayı’nın ikinci haftası içerisinde ‘Hızlı Davran Hayatını Kurtar’ temalı Dünya Kalp günü etkinlikleri düzenlenmekte olup, Aksaray Valiliği Önü, Kent Meydanında konuyla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtılıp, halkımıza meyve ikram edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021