SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Diyabete Farkındalık İçin Mavi Balonlarla Yürüdüler

Diyabete Farkındalık İçin Mavi Balonlarla Yürüdüler

A - +

Aksaray Haberleri - 14.11.2018 - 14:23

Diyabete Farkındalık İçin Mavi Balonlarla Yürüdüler

AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, diyabet hastalığında farkındalık oluşturmak için mavi balonlu yürüyüş düzenledi.

Aksaray Belediyesi önünde toplanan kadınlar, üzerinde ‘Hareketli ol, diyabet olma’ yazılı pankartla, bazı kadınlar, üzerinde ‘Diyabetten korun’, ‘Dengeli beslen’ yazılı dövizler taşıyarak 15 Temmuz Milli İrade Meydanına sessiz bir şekilde yürüdüler.

Dünyada 425 milyon diyabetli olduğunu söyleyen AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Polat, diyabetin, iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açabileceğini belirtti.

Her 11 kişiden 1’irisinin diyabet hastası olduğunu vurgulayan Polat, “Özellikle hipertansiyon, obezite, aile öyküsünün varlığı Tip 2 diyabet gelişimi için birinci sırada hazırlayıcı etkenleri oluşturmaktadır. Uluslararası Diyabet Federasyonu IDF 2017 verilerine göre, dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin vardır; bu demektir ki her 11 kişiden 1’i diyabet hastasıdır.2 diyabetli yetişkinden 1’ine ise teşhis konulmamıştır, yani kişi diyabetli olduğunu bilmemektedir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir. Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmak amacıyla 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanır. Bu vesile ile diyabetin verdiği zararların neler olduğunun mikro ölçekte ailede hem de makro ölçekte toplumda farkındalık artırmak için AK Parti Aksaray Kadın kolları olarak yaptığımız bu etkinliğin gerekli bilinci oluşturmasını diliyoruz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021