SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Dev Proje Başlıyor…

Dev Proje Başlıyor…

A - +

Aksaray Haberleri - 02.06.2017 - 10:38

Dev Proje Başlıyor…

Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinin İnşası sırasında araç trafiğinin tıkanmaması için Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerekli tüm tedbirler alındı. Trafiğe kapanacak yollarla ilgili yön ve bilgi levhaları monte edildi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve geldiği günden bu yana Aksaray’ın en önemli sorunlarından biri olarak görülen trafik sıkışıklığını çözmek adına yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekliyor. Halk arasında Efor kavşağı diye bilinen bölgeye yapılması planlanan Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinin ihalesi gerçekleştikten sonra yapım işi hazırlıkları başladı.

Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesi’nin başlamasıyla birlikte bölge adeta şantiyeye dönecek. TMO’dan tapusu alınan siloların kaldırılması ve eski terminal bölgesine yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısı’yla birlikte bölge baştan sona değişerek yeşil alanları, modern dükkân ve alışveriş merkezleri ile birlikte yepyeni bir yaşam merkezine kavuşmuş olacak.

Atatürk Bulvarı Efor AVM önü (Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesi)köprülü kavşak yapım işi ihalesini kazanan Biberci İnşaat,Nakliyat, Petrol San ve Tic.Ltd.Şti. Firması ile 24.05.2017 tarihinde sözleşme imzalanarak 02.06.2017 tarihinde işe başlatılma kararı verildi.

İşin yapım süresi 120 gün olarak belirlendi. Buna göre köprülü kavşak yapım işinin 29.09.2017 tarihinde bitirilmesi hedeflenmektedir. Bu süre zarfında yol tamamen trafiğe kapatılacaktır.

Köprülü kavşağın zemin işinde 23 metre uzunluğunda 550 adet fore kazık çakılacak. Projenin uzunluğu 514 metre(Battı çıktı mesafesi) kapalı alan uzunluğu 110 metre olacak. 8 şeritli çift gidiş,çift geliş. Her şerit 3 metre genişliğinde. Rampa başlangıcı; Küçük Kergi caddesinden başlayıp, Migros ve Efor önünden 1310 nolu sokağa kadar devam edecek.

Başkan Yazgı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Halkımızın merakla beklediği Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projemiz başlamıştır. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlayıp i trafiğe açacağız. Bu büyük proje şimdiden şehrimize hayırlı olsun. Bize güvenen destek ve dualarını esirgemeyen tüm hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum ”dedi

Toplam 8 şerit olacak

Alt geçidin tüm yönleriyle o bölgede büyük bir rahatlamaya neden olacağını belirten Başkan Yazgı, “Silolar ve eski terminal bölgesinde yapılacak olan yoldan çekmelerle birlikte alt geçit toplamda 8 şerit olarak projelendirmesi yapıldı” dedi

İlk Kazma vuruluyor

Alt geçit için ilk kazma vuruluyor. 2017 yılının son aylarında köprülü yolun bitirilmesi hedefleniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yol tekrar trafiğe açılarak bölgede elzem haline gelen trafik sorunu böylece çözülmüş olacak.

Hedef bu yılsonu açılışını yapmak

Alt geçidin tamamlanma süresi ile de bilgi veren Başkan Yazgı, “Biliyorsunuz o bölge hem trafik yoğunluğu hem de alt yapı yoğunluğu çok fazla olan bir bölge MEDAŞ’ın elektrik hattı, doğalgaz şirketinin ana hattı, Telekom’un telefon ve fiber optik kabloları belediyemizin su ve kanalizasyon hatları bulunmakta bunların alternatif yolları ile ilgili kurumlarımızla temas halindeyiz bu yoğunluğu da göz önünde bulundurularak 4 veya 5 ay gibi bir sürede Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinin İnşaatını bitirerek bu yılsonunda trafiğe gibi açmayı planlıyoruz” dedi.

Yeni Trafik Güzergahları Belirlendi

Öte yandan Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinin İnşası sırasında araç trafiğinin tıkanmaması için Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerekli tüm tedbirler alındı. Trafiğe kapanacak yollarla ilgili yön ve bilgi levhaları monte edildi.

Yeni güzergâhlar şu şekilde belirlendi

1-ÜNİVERSİTE HATTI (Çarşıya geliş)

Kurşunlu camiinden sonra Kalealtı caddesine giriş yapılır oradan Alibaba tekkesinden aşağıya İnilerek Atatürk bulvarına çıkılır ve güzergâhına devam edilir.

2-Toki-Sanayi Hattı ( Tokiye Gidiş)

Kurşunlu camiinden sonra Kalealtı caddesine giriş yapılır oradan Alibaba tekkesinden aşağıya İnilerek Atatürk bulvarına çıkılır ve güzergâhına devam edilir.

3- Hastane Hattı ( Hastaneye ve 5-7. Etaplara gidiş)

Kurşunlu camiinden sonra Kalealtı caddesine giriş yapılır oradan Alibaba tekkesinden aşağıya İnilerek Atatürk bulvarına çıkılır ve güzergâhına devam edilir.

4- Hamidiye- Alaca (Geliş-Gidiş)

Ebul Feyz Elçibey caddesinden Pir Ali sultan caddesine giriş oradan karşıya geçiş (Şehit Polis Şükrü Koçak caddesine giriş) oradan Selçuk bulvarına sonra 1414.sokak Migros Arkası

5- Aratol Hattı ( Geliş)

Ebul Feyz Elçibey caddesinden Pir Ali sultan caddesine giriş oradan karşıya geçiş (Şehit Polis Şükrü Koçak caddesine giriş) oradan Selçuk bulvarına sonra 1414.sokak EFOR arkası

6-Dagılgan (Geliş)

11.bulvar-Eski Buğday Pazarı (78.cadde)-1312.sokaktan Kurtuluş kavşağına çıkıp güzergahına devam edecektir.

7- Kavurmacı Hattı (Gidiş)

Necip Fazıl Kısakürek-Gündoğdu caddesi-Atatürk bulvarı- Kurtuluş Kavşağı- 1315.sokaktan 1350.sokağa girip Kavurmacı sokağa devam edecek.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021