SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Demokratik meşruiyet genişlemiştir

Demokratik meşruiyet genişlemiştir

A - +

Aksaray Haberleri - 18.04.2017 - 11:16

Demokratik meşruiyet genişlemiştir

BEM-BİR-SEN Aksaray İl Başkanı Seyfullah BAYSAL: “Yeni sistem milletimize hayırlı olsun” “Demokratik meşruiyet genişlemiştir”

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) İl Başkanı Seyfullah BAYSAL, 16 Nisan’da yapılan halk oylaması sonuçlarını değerlendirdi: Baysal değerlendirmesinde, “Milletimiz yüzde 85’in üstünde bir katılımla iradesini sandığa yansıtmış ve önemli bir demokratik süreci büyük bir vakar ve olgunlukla aşmıştır. Referandum sonucunu milletimizin birlik ve beraberliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Milletimizin onayladığı yeni hükümet sisteminin, demokratik meşruiyeti genişleten, güçler ayrılığını pekiştiren, kalkınma ve ekonomik büyüme noktasında istikrarı sürekli hale getiren yeni bir dönemi başlatacağına inanıyoruz. Sonucun milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

SONUÇ; AYRIŞMA DEĞİL BİRLİĞİMİZİN GEREKÇESİ OLMALIDIR

Demokrasilerde seçimlerin millete hizmet yarışı olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Baysal, “Demokratik seçimleri bir futbol müsabakası gibi değerlendirmemek lazım. Referandum sonuçlarını bütün partilerin olgunluk içinde karşılaması, seçimin neticesini milli iradeye saygının gerektirdiği şekilde kabullenmesi gerekir. Demokratik yarışı bir ayrışma ve kamplaşmanın gerekçesi haline getirmek, ülkenin huzurunu bozucu bir takım girişimlerin bahanesi olarak görmek en başta millete saygısızlık demektir. Referandum sonucu; ortak aklın neticesi, birliğimizin ve kardeşliğimizin bir vesilesi olarak değerlendirilmelidir.” diye konuştu.

DEMOKRATİK MEŞRUİYET GENİŞLEMİŞTİR

Parlamenter sistemin yapısı gereği geçmiş dönemlerde yüzde 18 oy alan parti liderlerinin Başbakan olarak ülkeyi yönettiğini hatırlatan Baysal, şöyle devam etti: “Koalisyon dönemlerinde çok küçük oy oranlarıyla Başbakanlık yapılan dönemleri yaşadık. Milletimizin onay verdiği Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde iktidara gelmek için bundan böyle halkın yarısından fazlasının oyunu almak gerekiyor. Dolayısıyla yeni sistemde demokratik meşruiyet zemini genişlemiş, millet iradesinin daha geniş anlamda iktidara taşınmasının önü açılmıştır. Bu yeni süreçte iktidara talip olanların toplumun büyük kesiminden onay almak için daha uzlaşmacı, daha kapsayıcı bir politika üretmeleri gerekecektir. Bu anlamda yeni sistemin daha güçlü şekilde millet iradesine yaslanacağında kuşku yoktur.”

İSTİKRAR VE KALKINMAYA ODAKLANMA VAKTİ

16 Nisan referandumuyla birlikte Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini belirten Baysal, “Yeni dönemde artık kısır tartışmaları, politik çekişmeleri bir kenara bırakılarak, ülkenin ekonomik kalkınma ve istikrarlı büyüme meselelerine odaklanılması gerekiyor. Emeğin karşılığının verildiği, milletin ekmeğinin büyütüldüğü, üretim ve refahın artırılması konusunda yoğun çabaların harcandığı bir süreci başlatmak zorundayız. Yeni dönemde milletimizin siyasi partilerden beklentisi; işsizlik sorununun çözülmesi, çalışanların haklarının iyileştirilmesi, toplumsal huzur ve refahın artırılmasını sağlayacak projeler üretilmesidir.” şeklinde konuştu.

DIŞ TEHDİTLERE KARŞI TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMALI

Referandum süreci boyunca başta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin Türkiye karşıtı söylem ve eylem içine girdiğini hatırlatan Baysal, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’nin sistem değişimi yönündeki kararı, Türkiye’nin büyümesinden ve gelişmesinden rahatsız olan birçok ülkeye de en net mesaj olmuştur. Besledikleri ve üzerimize saldıkları terör örgütleriyle Türkiye’yi tökezletmeye çalışan sözde dost ve müttefik ülkeler, bundan böyle ülkemizle olan ilişkilerinde daha dikkatli ve özenli davranmak zorunda kalacaklardır. Milletimizin kararı başta dost ve kardeş ülkeler olmak üzere bütün ümmeti sevindirirken, ırkçı ve Müslüman karşıtı politikalarla dünyayı kana ve gözyaşına boğan düşmanları da kahretmiştir. Kirli hesaplar içinde olan bütün dış tehditlere karşı ülkemiz birlik ve beraberlik içinde güçlü ve dimdik durmalıdır. Referandum sonuçlarının milletimize bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021