SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Demirtaş: ‘Seçim yarışı adil değil’

Demirtaş: ‘Seçim yarışı adil değil’

A - +

Aksaray Haberleri - 19.05.2015 - 15:33

Demirtaş: ‘Seçim yarışı adil değil’

Adıyaman’da miting yapan Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yapılan seçimlerin adil olmadığını söyledi.
Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirilen HDP mitinginde, AK Parti’den HDP’ye geçen Dengir Mir Mehmet Fırat ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder konuştu. Daha sonra partililere hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendilerine baskı uygulandığını ve bu baskılara rağmen HDP’nin barajı aşacağını savundu.
Seçim yarışlarının adil olmadığını savunan Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsızlığını kaybettiğini iddia ederek, “Seçim yarışı adil değil. Devletin imkanlarıyla seçim kampanyası yürütmek günahtır. Bunu en fazla tarafsız Cumhurbaşkanı yapıyor. Kendisi öylesine tarafsız ki bugüne kadar oy istediği partinin ismini açıklamıyor. O kadar tarafsız ki sadece beyefendinin gönlünde aslan yatıyormuş, onu kimseye söylemiyormuş. 7 Haziran’da senin o gönlündeki aslanı kediye çevirmezsek bize HDP demesinler. Sen meydan meydan dolaş. Meydanlara çıkma demiyoruz. Zavallı Ahmet Hoca yetişmez, yetiştiremez. Özellikle sen meydanlara çık ki Türkiye yalancı görsün. Sen meydanlara çıkınca çirkinlikleriniz göz önüne geliyor. Bizim paramızla bize hakaret mitingi yapamazsın. Cumhurbaşkanı olabilirsin ama sen Anayasal suç işliyorsunuz. Kul hakkı yiyorsunuz. Eğer yediğin kul hakkının hesabını sormak bize nasip olur. 7 Haziran’dan sonra seçimlere harcadığın her kuruşun hesabını soracağız. Seçimler için para harcamak neymiş onların hesabını senden soracağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, HDP’nin Adana ve Mersin’deki binalarına yapılan saldırıyı kınamadığını kaydeden Demirtaş, “Dün Adana ve Mersin’de parti teşkilatlarımız bombalandı. Allah korusun, adaylarımız o sırada toplantıda olsalardı birçoğu yaşamını yitirebilirdi. Bu tarafsız Cumhurbaşkanı hala olayı kınamış değil, daha bir ‘geçmiş olsun’ duymadık. Cumhurbaşkanı, ‘HDP’ye yönelik bombalı saldırıları kınıyorum’ diyemedi. Elbette onun arzuladığı şey buydu, şiddet, çatışma algısı yaratmaktır. Bundan memnun olmuş olacak ki mesaj yayınlamadı. Sen bütün ülkede her ili dolaşıp ‘Hepinizin Cumhurbaşkanıyım’ dedikçe, insanlar senin iki yüzlü tavırlarından utanır hale geliyorlar. HDP bu 77 milyonun içinde değil mi? Her gün HDP’liler katledilse senin umurunda değil. Biz böyle Cumhurbaşkanı istemiyoruz. Bu yüzden başkan da yaptırmayacağız. Sen bu ülkede ne başkan olabilirsin, ne de başkanlık sistemi kurabilirsin. Senin yok saydığın bütün inançlar ve kitleler adına bunu yapmak boynumuzun borcu olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti ve Cumhurbaşkanının, dini siyasete alet ettiğini öne süren Demirtaş, partilileri provokasyonlara karşı uyardı. Demirtaş, başkanlık sisteminin kurtuluşunun tek ihtimalinin HDP olduğunu belirterek, “Önümüzde 20 gün var. Ben inanıyorum ki Ahmet Davutoğlu’nu da ikna edeceğim, HDP’ye oy verecek. Çünkü o da kararsız kalıyor. Şimdiye kadar kendisi AKP’liydi, bize kulak vere vere HDP’li olacak. Ben diyorum ki Başbakan olma ihtimalin yok. Ağız tadıyla sana Başbakanlık yaptırmadı. Başbakanlık sisteminin kurtuluşunun tek ihtimali var, o da HDP. Ahmet Hoca sen bilim insanısın. Biz kaybedersek sen de kaybedersin. O nedenle oyunu HDP’ye at, sen de kurtul Türkiye’de kurtulsun” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021