SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaray’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaray’da

A - +

Aksaray Haberleri - 10.02.2017 - 17:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaray’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray’daki Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Açılışını yaptığımız 1,2 milyar metreküplük doğalgaz kapasitesini 5,4 milyar metreküpe çıkaracağız. Böylece Tuz Gölü’nden günlük 80 milyon metreküpe kadar doğalgaz verilecek” ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Bedeli 700 milyon dolar olan depolama tesisinin hayırlı olmasını diliyorum. Tuz Gölü’nün yüzeyinin 1100 – 1400 metre altında doğalgaz depolama tesisi oluşturuldu. Türkiye daha önce pek çok ilk gibi buradaki tesisin mühendislik ve teknolojisiyle ilk defa tanıştı. İlk etapta Türkiye’nin ihtiyacının 6’da 1’ini karşılayabilecek bir tesis.

“TUZ GÖLÜ’NDEN GÜNLÜK 80 MİLYON METREKÜP DOĞALGAZ VERİLECEK”

Bir de müjde veriyorum. Açılışını yaptığımız 1,2 milyar metreküplük doğalgaz kapasitesini 5,4 milyar metreküpe çıkaracak yeni bir yatırımı da başlatıyoruz. 2 milyarlık yeni yatırım devreye girdiğinde Tuz Gölü’nden günlük 80 milyon metreküpe kadar doğalgaz verilecek. Ülkemiz doğalgaz ve enerji yedekleme konusunda önemli yere gelecek.

“270 MİLYAR TL’Yİ BULAN 72 ESER HİZMETE ALIYORUZ”

Hayırcı’lar sadece laf üretirler, hizmet yok, biz aşığız. Bu aşk ile Marmaray’ı, Yavuz Sultan Selim’i.. yaptık. Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temelini 18 Mart’ta atıyoruz. Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ile tüm kurularımıza ait toplam bedeli 270 milyar lirayı bulan 72 eseri hizmete alıyoruz. Ankara’dan Aksaray’a kara yoluyla geldim, Aksaray değişmiş.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021