SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çocuklarınıza sabırla yaklaşın

Çocuklarınıza sabırla yaklaşın

A - +

Aksaray Haberleri - 27.09.2016 - 11:40

Çocuklarınıza sabırla yaklaşın

Aksaray Devlet Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Halil Kara; okulların açılması ile birlikte İlkokula yeni başlayan çocuklarda yaşanabilecek okul korkusu konusunda bilgiler vererek, bazı önerilerde bulunup, anne ve babalardan çocuklarına karşı sabırla yaklaşmalarını istedi.

Çocuktaki okul korkusunun aslında okuldan korkma değil, evden ayrılma kaygısı olduğunu vurgulayan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Halil Kara “Çocuğun okul hayatı ile birlikte sosyalleşmesinin de arttığını, okulun ilk yıllarında arkadaş ilişkilerinin düzenlenmesi, ödev alışkanlıklarının oturması, sorumluluk bilincinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Uzm. Dr. Kara; anne ve babalardan, çocuklarına sabırla yaklaşarak onları akademik beklentilerle boğmadan, her bir çocuğun özel olduğunu bilerek, onun iyi yönlerini öne çıkararak davranmalarını önerdi.

OKULU SORUNU, TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN BİR SORUNDUR.

Okul korkusunun her yaş ve sınıfta görülebileceğini belirten Çocuk Psikiyatristi Uzm. Dr. Kara;“Çocuk, okula gitme isteksizliğini, öğretmenin arkadaşlarının onu sevmediği, kötü davrandığı gibi gerçek olmayabilecek gerekçelerle açıklayabilir. Ancak karın ağrısı, baş ağrısı, mide bulantısı olabilir. Bu belirtiler çocuklar tarafından uydurulmaz, Yaşadıkları kaygının fiziksel belirtileridir. Bu kaygıları yaşayan çocuklar çoğunlukla sessiz, uysal ve çalışkan çocuklardır. Bir kısmında da ders sorunları görülebilir. Okul korkusu hemen ele alınıp, tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Öncelikle ne olursa olsun, aile kararlı davranmalı ve çocuğun okula gitmesini sağlamalıdır. Çocuğun okula gitmediği her gün olayın çözümü güçleşir. Bu kaygılar, Çocuk psikiyatristinin, ailenin ve okulun sıkı işbirliği ile çözülebilir” dedi.

ÖFKELİ EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARINDA TEPKİSEL DAVRANIŞLAR GÖRÜLEBİLİR

Aksaray Devlet Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Halil Kara; “Öğretmen ve ebeveynlerin çocuğun okul korkusunu yenmesinde, kaygının ortadan kalkmasında işbirliği içerisinde hareket etmeleri çok önemlidir, bu zamanda öğretmenin çocuğun içinde bulunduğu psikolojik durumu kabul ederek öfkelenmeden, ceza uygulamadan, kibar, kararlı ve gerçekçi bir yaklaşımı çocuğun cesaretlenmesine yardımcı olur. Ebeveynlerise çocuklarına sabırla yaklaşmalı, akademik bir beklenti içerisine girmeden, çocuğu sık boğaz etmeden, çocukla tartışmak yerine onu sakince dinleyerek, kararlı, karamsarlığa ve endişeye düşmeden , kızgınlık ve küskünlük göstermeden davranmalı. “ Okula gideceksin, akşam geldiğinde evde hep beraber olacağız”, “korkacak birşey yok” demektense , ” bazı çocuklar okula gitmekten korkabilir ama okulda çok iyi arkadaşlıklar kurar ve sonradan çok severler, bence sende zamanla okulu çok seveceksin” ya da ” seni okulda bırakacağımdan korkuyor olabilirsin ama akşam olduğunda orda olacağım” demek çocuktaki okul korkusunu, kaygısını azaltmaya yardımcı olacak daha doğru bir yaklaşım şeklidir” dedi.

Uzm.Dr. Kara sözlerinin sonunda, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi olarak, 18 yaşına kadar olan çocukların ve gençlerin karşılaşabileceği; dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, otizm spektrum bozuklukları, öğrenme güçlüğü, davranım bozukluğu, anksiyete, depresif bozukluklar, obsesif kompulsif bozukluk, tik bozuklukları, sosyal fobi, uyku bozuklukları, çocukluk çağı şizofrenisi, panik bozukluk, konversif bozukluklar, ergenlik psikolojisi, konuşma bozukluğu gibi her türlü psikiyatrik rahatsızlıkta, ailelere ve gençlere yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade ederek, bütün öğrenci, veli ve öğretmenlere başarılı, sağlıklı ve korkusuz bir eğitim-öğretim yılı diledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021