SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çiftçilerimizi Borç Yükünden Kurtaracağız

Çiftçilerimizi Borç Yükünden Kurtaracağız

A - +

Aksaray Haberleri - 12.06.2018 - 20:28

Çiftçilerimizi Borç Yükünden Kurtaracağız

CHP Eskil İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İftar Yemeğine İl Başkanı Ramazan Koçak, Merkez İlçe Başkanı Nazife Arslan Küçük, Milletvekili Adayları Ali Abbas Ertürk, Ramazan Fidan, Pelinsu Yıldırım, Ali Eşmekaya, Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel, Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik, Eski İl Başkanları Ali Rıza Toprak ve Doğan Koşar, Eski Milletvekili Mahmut Öztürk katıldı.

Yaklaşık 1400 davetlinin katıldığı iftar yemeğinde İl Başkanı Ramazan Koçak, Milletvekili Adayları ile eski Milletvekili Mahmut Öztürk konuşma yaptılar.

İl Başkanı Ramazan Koçak Konuşmasında “Uygulanan yanlış tarım politikaları sonucu çiftçi borç yükü altında ezilmektedir. Bölgenin su sorunun çözümü noktasında şimdiye kadar somut hiçbir adım atılmamıştır. Çiftçinin temel maliyet kalemleri olan mazot, elektrik, gübre ve tohum fiyatlarının yıllar itibariyle çok artmasına rağmen ürün fiyatlarındaki artışın çok sınırlı kalması nedeniyle de çiftçilerin bankalara olan borçları çok yükselmiştir.” dedi.

Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk ise “ Halen kullanımda olan tarımsal depo statüsündeki tüm kuyuları ruhsatlandırarak çiftçilerin elektrik kilovat saat ücretini yarı fiyatına düşüreceğiz. Çiftçilerimiz mazotu 3 TL’ ye alacaklar. Çiftçilerimizin bankalara olan kredi borçlarının faizlerini tamamen sileceğiz. Tarım Bağ-Kur’lu olan yurttaşlarımızın 2008 yılı öncesi vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler için de borçlanma hakkı tanıyacağız.” dedi.

İŞSİZLİK VE YOKSULLUK KADERİNİZ DEĞİL…

Milletvekili adayımız Pelinsu Yıldırım beraberinde Kadın Kolları ve İl yöneticileriyle Kalanlar ve Zafer mahallelerimizde ev ziyaretleri yaptılar.

Milletvekili adayımız Pelinsu Yıldırım “ İşsizlik ve yoksulluğun had safhada olduğu mahallelerimizde ev kadınlarımızın umudu olduk. “ dedi. Yıldırım konuşmasında “Zafer Mahallesinin ortak derdi olan tapu sorununa şimdiye kadar çözüm bulunmamış. Kalanlar Mahallesi sakinleri tatlı su ve yol istiyorlar. Aynı zamanda Kılıçaslan Parkından gelen duman ve mangal kokusundan şikayetlerini dile getirdiler. Vatandaşlarımızın hangi kurumla ilgili sorunu olursa olsun, tüm sorunların çözümünün takipçisi olacağız. Son 15 yıldır Aksaray’ın yöneticileri vatandaşı dertlerine çare üretmiyorlar. Her siyasi düşünceden vatandaşımızın ortak şikayeti bu. Bizler milletvekili seçildiğimizde hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için tüm gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021