SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çiftçilere müjde; afet yardım parası ödenecek

Çiftçilere müjde; afet yardım parası ödenecek

A - +

Aksaray Haberleri - 29.10.2015 - 13:03

Çiftçilere müjde; afet yardım parası ödenecek

Aksaray da Çiftçilerin aşırı yağış ve dolu afetinden oluşan zararlarının karşılanması için Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından 7.000.000 TL Aksaray Valiliği Afet ve Acil Yardım hesabına aktarıldı. Ödemelerin en kısa zamanda nakit olarak yapılacağı bildirildi.

29 Mayıs-30 Haziran 2015 tarihleri arasında Aksaray genelinde meydana gelen aşırı yağış ve dolu afetinin ardından yapılan çalışmalar sonunda 2.373 çiftçinin ekili ve dikili toplam 142. 317 dekar alandaki tarımsal mahsullerinin zarar gördüğü tespit edilmiş, çiftçilerin zararlarının tazmini için ödenek tahsisi istenmişti.

Talep edilen zararlar için talep edilen bedel karşılığı olarak 7.000.000 TL (Yedi Milyon) Aksaray Valiliği’nin T.C. Ziraat Bankası Şubesinde bulunan Afet ve Acil Yardım hesabına aktarıldığı Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı’nın 28.10.2015 tarih ve 2764 sayılı yazısı ile bildirildi.

Çiftçilerin zararlarının karşılanması için aktarılan afet yardım parasının Aksaray Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce belirlenen hasar oranları dikkate alınarak en kısa zamanda çiftçilere nakit olarak dağıtımının yapılacağı bildirildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021