SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çiftçilere fide dağıtıldı‏

Çiftçilere fide dağıtıldı‏

A - +

Aksaray Haberleri - 04.05.2016 - 16:16

Çiftçilere fide dağıtıldı‏

Çiftçilere fide dağıtıldı‏. Aksaray’da açıkta sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, çiftçilerimizin girdi maliyetlerinin azaltılması vebirim alandan yüksek verim alınması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliğinde 84 çiftçiye toplamda 404 dekarlık araziyesofralık domates, salçalık domates, sırık domates, sofralık biber, salçalık biber, patlıcan, kavun ve çilekten oluşan 823.728 adet fide dağıtıldı.
Vali Şeref Ataklı, fide dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında Aksaray’ın sebze ve meyve üretimini arttırmak için desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti. 2 yıldır fidan ve fide dağıtımının devam ettiğini belirten Vali Şeref Ataklı, Aksaray’ın meyve ve sebze üretimini arttırmak istediklerini ve bu kapsamda bu yıl İl Özel İdaresi bütçesinden sebzecilik için 250 bin TL kaynak ayrılarak çiftçilere destek olmaya çalıştıklarını belirtti.
Vali Ataklı yaptığı konuşmada: “Domates, biber patlıcan ve kavun dağıtımı yapılıyordu, bu sene buna birde çilek ekledik. Ekonomik açıdan faydalı olması açısından 2 dekar üzerinde yapılacak ekimleri desteklemek istiyoruz” dedi.
Gücünkaya köyünde yapılan seracılığın modernizasyonu konusunda KOP kaynaklarından faydalanılması konusunda girişimde bulunacaklarını belirten Vali Ataklı, bu sayede sebze üretimini geniş zamana yayma imkânı elde edileceğini belirtti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun’da yaptığı konuşmasında 2 dekar ve üzerinde sebzecilik yapmak isteyen çiftçilere %80 inin İl Özel İdaresi bütçesinden karşılandığı fideleri dağıttıklarını belirterek bu yıl için 84 çiftçiye 823.728 adet fide dağıtımı yapıldığını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız ve hak sahibi çiftçiler katıldı.
Konuşmaların ardından çiftçilere fidelerini Vali Şeref Ataklı, İl genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, tarafından dağıtıldı. Sebze fidelerini alan çiftçiler memnuniyetlerini ifade ederek Vali Şeref Ataklı’ya teşekkür ettiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021