SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » CHP Referandum Öncesi, Eğitimini Tamamladı

CHP Referandum Öncesi, Eğitimini Tamamladı

A - +

Aksaray Haberleri - 13.02.2017 - 9:42

CHP Referandum Öncesi, Eğitimini Tamamladı

‘Referandum Seçimi’ hakkında konferans vermek için Aksaray’a gelen CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya coşkulu ve kalabalık partililer tarafından karşılandılar.

CHP Aksaray İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Referandum Seçimi’ adlı konferans Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleşti. Çok sayıda partilinin katıldığı programda Emekli Savcı CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan değiştirilmek istenen 18 madde hakkında partililere bilgiler verirken, yeni Anayasa’nın maddelerinin ‘Tek Adamlık Rejimine sürüklendiğini’ dile getirdi. CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya ise ‘Referandum Seçimlerinde’ çalışmaların nasıl yapılması gerektiğini Parti üyelerine anlattı. Program sonrasında ise Milletvekili Aldan ile PM Üyesi Kaya partililerin sorularını yanıtladı. Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleşen programa CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak’ın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Ünal Er, Kadın Kolları İl Başkanı Cansu Bülbül, İlçe ve Belde Başkanları, Belediye Başkanları, eski İl Başkanları, Merkez İlçe Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, Milletvekili adayları, parti üyeleri ile ‘Referandum Seçimine’ “HAYIR” diyecek olan çok sayıda vatandaşlar katıldı.

“2. Dünya Savaşında Bir Şehit Bile Vermezken, Bugün Suriye’de Hergün Şehit Haberleri Alıyoruz”

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak; “Mustafa Kemal Atatürk döneminde ne Tanzanya’ya gidildi, ne de Amerika’ya. 1923-1938 yılları arasında birçok fabrika kurulurken, Eskişehir’de kurulan lokomotif fabrikası ile lokomotif ihracatı yapılırken, Kayseri’de kurulan uçak fabrikası ile uçak üretiliyordu. Atatürk’ün sağlığında Almanya’nın Hitlerinden kaçan bilim adamları Türkiye’ye geliyordu. İsmet Paşa döneminde 2. Dünya Savaşı sonrasında Milletimiz İsmet Paşa’ya ‘Aç Bıraktın bizi’ diye sitem ettiğinde, İsmet Paşa ise; ‘Aç bıraktım ama babasız bırakmadım’ demişti. 2. Dünya Savaşına girilmesine rağmen 1 tane bile Şehit vermezken, bugün Suriye’den her gün genç fidanlarımızın Şehit haberlerini almaktayız. Bizler iktidar heveslisi değiliz. Ama ilk seçimde de İktidar olacağız. Bizlerin iktidarlığında kardeşlik ve barış içerisinde ekonominin canlı olduğu herkesin güldüğü bir Türkiye yapacağız” dedi.

“Bu Yazıyı Okumadan Evet DEMEYİN”

2005 yılında Türkiye’de ‘Yılın En Dürüst Bürokratı’ seçilen Emekli Savcı CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan; “16 Nisan’da gerçekleşecek olan 18 Maddelik Anayasa değişikliğinin asıl ismi Rejim değişikliğidir” dedi. Milletvekili Aldan şu sözlere yer verdi; “1982 Anayasası tarafından 450 milletvekili sayısı 550 milletvekili sayısına yükseltilmişti. Bu 18 Maddenin içerisinde ise Milletvekili sayısı 550’den 600’e yükseltilecek. Milletvekili sayısının artırılmasının sebebi MHP’yi etkilemektir. Bir diğer madde ise Milletvekili seçilme yaşı 18’e indirilmesi. Biz gençlerimize karşı değiliz. Ancak şuan 18-25 yaş arasında bulunan 3,5 milyon genç var. 2019’da gerçekleşecek seçimde ise bu sayı 5 Milyon’u bulacak. 18 yaşındaki gencin Milletvekili olma şansı 5 Milyonda bir olacak. O şanslı genç ise halkın çocuğu değil, Askerlikten Muaf tutulması için kendi çocuklarını milletvekili yapmak.

‘Halkın Seçtiği Muhalif Vekil 5 Dakikada Tutuklanabilir’

Bu 18 madde içerisinde Başkanlık sisteminde Başkan olacak kişi kendisi istediği kadar Başkan Yardımcısı seçebilecek ve istediği kadar Bakan atayabilecek. Başkan olan kişi Halk tarafından seçilen bir muhalif Milletvekilini 5 dakika içerisinde Bakan olarak atayabilecek. Bakan olarak atanan

Milletvekilinin ise Milletvekilliği düşecek. Ve başkan yine isterse Bakan olarak atadığı kişiyi bakanlıktan alabilecek. Ve Halkın oyu ile Muhalif Milletvekili seçilen kişi Başkan’ın talimatı ile önce Bakan olarak seçilecek. Sonra da meclisten atılacak.

‘Başkan ve Bakanlara 400 Milletvekili Zırhı’

Daha sonra da Başkan isterse o kişi tutuklanabilecek. Cumhurbaşkanı’nı yargılama ‘Vatan Hainliği ve Rüşvet aldığı ispatlanırsa’ 1 tane bile milletvekilinin imzasına gerek kalmadan yargılanırken, şimdi dayatılan ‘Anayasada’ ise 400 milletvekili şartı aranıyor. Yine Bakanların yargılanması için şuan ki sistemde 276 milletvekilinin imzası gerekirken, yeni ‘Anayasa Değişikliğinde’ ise 400 milletvekilinin imzası gerekli olacak. Böylelikle Başkan tarafından atanan Bakanlarda korunmuş olacak. Ayrıca 13 üyesi olması gereken Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesini ise Başkan olan kişi 6 kişiyi belirlerken, diğer 7 kişiyi ise Başkan’ın partisi belirleyecek.

‘Suriye’deki Rejim İle Referanduma Gittiğimiz Rejim Aynı’

‘Referandum’ kabul edildiği takdirde 18’inci Maddenin C Bendine göre Cumhurbaşkanı Partisinin başına geçecek. Aslında burada da Cumhurbaşkanı’nın partisinin başına geçmek ve partisinin içerisinde bulunanlara güvenmediğini açıkça göstermekte. Bunun en yakın örneğini eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevden alınarak yerine Binali Yıldırım getirildi. Bizlere dayatılan Başkanlık sistemi Saddam rejimi, Esad rejimi, Kaddafi rejimi gibi tek adamlık rejimi getirilmekte. Eğer ki; Referandum kararı geçerse, ülkemiz öyle bir hâle getirilir ki; geri dönüşü olamaz.

“HAYIR Diyenlere İthamdan Bulunmak Ucuz Politikadır”

‘CHP ile HDP ile beraber hareket ediyor’ söylemleri ucuz politikadır. Bizler ülkemizin Suriye, Mısır gibi olmaması, tek adamlık rejimin yaşanmaması, ülkemizin bölünmemesi, Meclise seçilen Milletvekillerinin susturulmasını istemediğimiz için bu Referanduma HAYIR diyoruz. HAYIR diyenler içerisinde MHP’liler, Saadet Partililerde var. HAYIR diyenleri terör örgütü ile bağdaştırmak ucuz bir politika olduğu gibi biz bunu kabul etmiyoruz.

“Gençlerimiz Şehit Oluyorsa, Başkan Olsan Ne Yazar, Olmasan Ne Yazar”

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya ise Özgecan’ın ölümünün 2’inci yıldönümünü hatırlatarak; “11 Şubat 2015 tarihinde vahşice öldürülen Özgecan’ı Rahmetle anıyorum. Eğer Özgecanlar bu ülkede özgürce yaşayamıyorsa, Elbab’ta emperyalist güçler için gencecik çocuklarımız şehit oluyorsa, babaların bir kısmı mezar başında gözyaşı döküyorsa, bir kısım babalar cezaevleri önlerinde çocuklarının özgürlüğünü bekliyorsa, bir kısım babalar işsiz kalan çocuğuna yardımcı oluyorsa, bir kısım babalar çocuklarının geleceğinden endişe duyuyorsa Başkan olsan ne yazar, olmasan ne yazar” dedi. Kaya konuşmasının ardından Referandum seçimleri için nasıl bir yol haritası çizilmesi konusunda partililere ve katılanlara ‘Referandum Seçimi Eğitimi’ verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021