SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » CHP Milletvekilleri Aksaray’da

CHP Milletvekilleri Aksaray’da

A - +

Aksaray Haberleri - 23.01.2017 - 7:55

CHP Milletvekilleri Aksaray’da

CHP Niğde Milletvekili Ömer Faruk Gürer ile CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel Aksaray CHP İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Faruk Gürer ile CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel TBMM’de görüşülen Yeni Anayasa düzenlemesi hakkında partililer bilgi verdi. Her iki vekilin ortak kararı şu yönde; “Bizler Yurttaşlarımıza güveniyoruz. Referanduma yurttaşlarımız ‘Hayır’ diyeceklerini biliyoruz.”
CHP Aksaray İl Başkanlığında partililer ile bir araya gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Faruk Gürer ile CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel TBMM’de görüşülen Yeni Anayasa düzenlemesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundular. Pazar günü Parti İl Binasında gerçekleşen programa İl Başkanı Ali Rıza Toprak, Merkez İlçe Başkanı Ünal Er, eski il başkanı Ferda Bozkurt, eski Merkez İlçe Başkanı Ziya Koç, partililer katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ali Rıza Toprak; “200’ün üzerinde tutuklanan gazetecinin olduğu ülkemizde, sosyal medya çeşitli sebeplerle susturularak halkın tarafsız bilgi edinmesi engelleniyor. Hangi siyasi parti iktidarda olursa olsun, tek adamlık rejime karşıyız. Bütün siyasi partiler el ele vererek tek Bayrak, tek Vatan ve tek Meclis kararı vererek, tek adamlığa ‘Hayır’ denmeli” dedi.
Sertel; “Anadolu İnsanı Çalmayı Sevmez”
Açılış konuşmasının ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise ‘Tek Adamlık Rejimine Hayır’ diyerek sözlerine başladı. CHP İzmir Milletvekili Sertel; “Aksaray Anadolu’da yer almakta. Bizler biliyoruz ki; Anadolu insanı çalmayı sevmez. Çalana da karşı çıkar” dedi. Açıklamasına devam eden CHP İzmir Milletvekili Sertel;“TBMM’de görüşülen Anayasa düzenlemesini herkes televizyonlarından iktidarın izin verdiği kadar takip etmeye çalıştı. Bizlerin televizyonları, gazeteleri yok. Bizler CHP Milletvekilleri olarak TBMM’de görüşülen Anayasa düzenleme maddelerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştık” ifadesini kullandı.
Sertel; “Başkanlık CHP’nin Sorunu Değil, Memleket Meselesidir”
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, görüşülen Başkanlık Sistemine ‘Hayır’ diyerek; “TBMM’de görüşülen tartışmaların kavgaya dönüştüğü Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi sadece CHP’nin sorunu değildir. Başkanlık Sistemi Memleket, Vatan meselesidir. Bu ‘Tek Adamlık’ sistem değişikliğidir, rejim değişikliğidir. Bu sistem tek adamlık, diktatörlüktür. Anayasa komisyonunda bulunan AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın daha da ileri giderek Anayasanın ilk 4 Maddesi tartışılabilir diyerek, AKP’nin asıl zihniyetinin Cumhuriyet’e karşı olduğu açıkça gözlenmektedir” dedi.
Sertel; “Allah’tan ve Halkımızdan Başka Kimseye Güvenmiyoruz”
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel; “TBMM’de görüşülen ve Tek Adamlık başkanlık sistemi konusunda Mecliste 130 Milletvekili olarak 300 AKP Milletvekillerine karşı verdiğimiz mücadele sonucunda TBMM’de karşı koyamadık. Ancak Nisan ayında konulması planlanan sandıkta ise önce Allah’a sonra ise Halkımıza güveniyorum. Adım gibi eminim, sandıktan ‘HAYIR’ çıkacaktır” dedi.
Gürer; “Erdoğan’da Bir Fanidir, Ya Birgün Ölürse”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Faruk Gürer ise yaptığı çarpıcı açıklama da ‘Tek Adamlık Rejim Değişikliğine Hayır” dedi. Açıklamasına devam eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Faruk Gürer;“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da hepimiz gibi bir fanidir. Elbet birgün ölecektir. 15 yıldır İktidar olan ve 2 yıldır da Başkanlık sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Tek Adamlık Rejimindeki’ ısrarı ülkenin Laik, Demokratik Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyet’i rejimidir” dedi. Armağan ŞEN/ÖZEL HABER

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021