SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » CHP İl Başkanı Koçak; Türk Polis Teşkilatımızın gününü kutluyorum

CHP İl Başkanı Koçak; Türk Polis Teşkilatımızın gününü kutluyorum

A - +

Aksaray Haberleri - 09.04.2018 - 13:44

CHP İl Başkanı Koçak; Türk Polis Teşkilatımızın gününü kutluyorum

CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak; Demokratik düzen içinde, kanun hâkimiyetinin sağlanması ve korunması, yurt içinde huzur ve nizamın temini, vatandaşların can, mal ve ırz güvenliğinin sağlanması ve korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, sanıkların yakalanarak adalete teslim edilmesi görevlerini yerine getiren ve 10 Nisan 1845’de İstanbul’da “POLİS” adıyla kurulan Emniyet Teşkilatımız o günden beri faaliyet göstermektedir.

Ülkemizde bu önemli teşkilatın yıllardır süregelen birçok sorunu vardır. Bunlardan en önemlisi özlük haklarını içeren ek gösterge sorunudur. 1995 yılında çıkartılan bir kanunla TSK personelinin ek gösterge sorunu çözülmüş, astsubayların öğrenim durumuna bakılmaksızın ek göstergeleri 3600’e çıkartılmıştır. Jandarma ve polis teşkilatımız muadil teşkilatlardır. Eşit görevler yaptıkları aşikârdır. O halde özellikle emekli aylıklarında 600TL’ye varan bir fark vardır. Bu adaletsizliğin giderilmesi için partimiz Anayasa Mahkemesine meseleyi taşımış, ancak dava ret edilmiştir.

Polis’in diğer bir sorunu ise fazla mesai ve yaptığı durumlarda karşılığını alamamasıdır. Olağanüstü durumlarda çalışma düzeni 12/12 sitemine geçirilmekte bazen bu durum aylarca sürmektedir. Bu itibarla devletin mihenk taşı olan Polis Teşkilatına hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Polis Teşkilatının önemini şu sözlerle vurgulamıştır. “Herkes biliyor ki ve bilmelidir ki; Polis ve Jandarma kuvvetleri vatandaşlara huzur ve sükûn temin eden Cumhuriyetin kanunlarına ve medeniyet düşmanlarına karşı kullandığı bir kalkandır. Binaenaleyh Cumhuriyet kanunlarına memleketimizin huzur ve asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hürriyetine tecavüz edebilecek her şerrin kafası behemehâl bu kalkana çarpmalı ve parçalanmalıdır. “

Ülkemizde gece gündüz demeden çalışan, huzurun, güvenliğin, adaletin sağlanmasında görev alan bu uğurda şehit olan emniyet mensuplarını saygı ve minnetle anıyor, halen görev yapan Türk Polis Teşkilatımızın gününü kutluyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021