SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » CHP Heyetinden Ziraat Odasına Ziyaret

CHP Heyetinden Ziraat Odasına Ziyaret

A - +

Aksaray Haberleri - 24.08.2015 - 14:38

CHP Heyetinden Ziraat Odasına Ziyaret

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET ŞEKER VE ADANA MİLLETVEKİLİ ELİF DOĞAN, AKSARAY İL BAŞKANI DOĞAN KOŞAR, SEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA AKSARAY ZİRAAT ODASI BAŞKANI EMİN KOÇAK’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Adana Milletvekili Elif Doğan, Aksaray İl Başkanı Doğan Koşar, seçim çalışmaları kapsamında Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Emin Koçak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aksaray’ın tarım ve hayvancılık alanında bilgiler verdi. Aksaray’ın tarım ve hayvancılık kenti olduğunu ifade eden Başkan Emin Koçak, “Aksaray’ımızda tarım ve hayvancılık her geçen gün büyük bir ivme kazanıyor” dedi.

Başkan Koçak konuşmasına şöyle devam etti, “Aksaray’ın petrolü tarım. Tarım olmazsa olmazımız, su da olmazsa olmazımız. Biz seçildikten sonra ilimizin su sıkıntısı nedeniyle tarım platformu olarak proje yaptık. Başbakan ve Cumhurbaşkanı gibi üst düzey insanlara bu projeleri ilettik. Ama şu anda sıkıntı var. Biz bunun çözülmesi için hala mücadele ediyoruz. Aksaray’ın bu problemden kurtulabilmesi için Kızılırmak’tan kesinlikle su getirilmesi lazım. Ecemiş Çayı projemizde var. Şu anda da kapalı sisteme geçilmesi de gerekiyor. Bununla ilgili de çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bunlarda aşılır.”

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise Aksaray’ı Anadolu’nun buğday deposu olarak bildiklerini belirterek, “üretimin hemen hemen büyük bir kısmı burada gerçekleştiriliyor. Fakat yıllardın uygulanan tarım politikasından kaynaklanan eksiklerden dolayı buradaki çiftçiyi kalkındıramadık. Bakın Rusya 5 yıllık kalkınma planları uygular. Türkiye’de eskiden uygulardı. Ama şimdi uygulamıyor. Şimdi ise çiftçi kendi kafasına göre ekim dikim yapıyor. Ne para ettiyse çiftçi onu ekiyor. Yani devletin ön gördüğü bir planlama yok. Bu planlama da olmayınca herkes kaybediyor. Üretici alıp vatandaşın ayağına, yani rafa getirene kadar para kazanmıyor. Oradan sonra korkunç rakamlar oluşuyor. Batmış ekonomisi oyan Yunanistan’da etin kilosu 3,5 Euro, yani 11 lira. 11 liraya 1 kilo et alabiliyorsunuz. Türkiye’de ise 35-40 TL’ye et alıyorsunuz. Burada çiftçiyi destekleyip hayvancılığa çok ciddi destek verse devlet bu sıkıntılar olmaz. Bununla baş edebilmek için devlet başka bir yanlış yapıyor. İthalat çıkarıyor, o adamlar o fiyata satamasın diyor. Bunu yapan zaten hayvancılıkla uğraşan üretici değil ki, bunu yapan aracı kurumlar, kişiler. Burada büyük hata ve eksikliklerimiz var. 7 Haziran’da vatandaş bize gidin bir hükümet kurun dedi. Ama maalesef bunu Türkiye beceremedi” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021