SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » CHP Aksaray Teşkilatı 23 Nisan’ı Kutladı Ve Anıta Çelenk Koydu

CHP Aksaray Teşkilatı 23 Nisan’ı Kutladı Ve Anıta Çelenk Koydu

A - +

Aksaray Haberleri - 24.04.2017 - 8:20

CHP Aksaray Teşkilatı 23 Nisan’ı Kutladı Ve Anıta Çelenk Koydu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle CHP Aksaray teşkilatı, anıta çelenk koydu.
Yürüyüşe CHP İl Başkanı Ali Rıza Toprak, Merkez İlçe Başkanı Ünal Er, Kadın Kolları İl Başkanı Cansu Bülbül, Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Karaca, İl Eski Başkanı Ferda Bozkurt, Merkez İlçe Eski Başkanı Ziya Koç, Eğitim-İş Aksaray İl Başkanı Ahmet Elaslan, ve partililer katıldı. Hükümet Meydanında CHP İl Başkanı Ali Rıza Toprak Atatürk Anıtına çelenk koydu. Çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından ilk konuşmayı CHP İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca yaptı. Karaca yaptığı açıklama da şu sözlere yer verdi;“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96.yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun. Bugünü çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e de tüm minnetimizi ve şükranlarımızı sunuyorum. Bugüne ve diğer tüm ulusal bayramlarımıza sahip çıkmalıyız, Egemenliğimize sahip çıkmalıyız. Hiçbir zaman unutulmamalı ki; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” Bizi biz yapan bu değerleri ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeliyiz. Ama bu değerlerin yanı sıra çocuklarımıza da sahip çıkmalıyız. Onlar bizim her daim aydınlık geleceğimizimdir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Yarınlarımızın asıl umut ışığı çocuklarımız. Gelecek onlara emanet ve inanıyoruz ki gelecek elbet güzelleşecek.”

“23 Nisan Milletimizin Azim Ve Kararlılık İle Egemenliği Eline Aldığı Gündür.”
Programda konuşma yapan CHP İl Başkanı Ali Rıza Toprak ise günün anlam ve önemine değindi. Toprak; “23 Nisan ülkemizin karanlıktan çıktığı, işgal ve tutsaklık zincirlerini kırdığı, kendi geleceğini kendi yazmaya başladığı gündür. 23 Nisan milletimizin egemenliğe sahip oldukça özgür ve bağımsız yaşayacağının müjdecisi, birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, çocuklarımızın geleceğinin de sigortasıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Ülkemizin meclis geleneği Osmanlı İmparatorluğu döneminde başlamış birinci ve ikinci meşrutiyet dönemlerinde altı dönem Meclisi Mebusan hizmet vermiştir. Osmanlıda son meclis; 1. Dünya Savaşında sonra imparatorluğun yıkılması, İstanbul’un işgal edilmesi ve meclis üyelerinin İngiliz askerleri tarafından tutuklanarak Malta’ya sürgün edilmeleriyle sona ermiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyetlerinin Sivas ve Erzurum Kongrelerinin sonucunda Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni tüm sancaklardan temsilci seçtirerek oluşturmuştur. Bugünkü TBMM 26. Dönemini sürdürmektedir. 97 yıllıktır. Ancak meclis geleneğimiz 1876’dan bu yana vardır. TBMM’nin Meclisi Mebusan’dan tek farkı Milli Egemenliği padişahtan, yani saraydan alarak halka vermiştir. İşte o günden bu yana “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” düsturu geçerlidir. Bu düsturu hiç kimseye bozdurmayacağız” dedi.
İl Başkanı Toprak; 16 Nisan’da Gerçekleşen Referandum Sonuçları Hakkında Açıklamada Bulundu
CHP İl Başkanı Ali Rıza Toprak 16 Nisan’da gerçekleştirilen ve YSK Başkanının yaptığı açıklamalar sonucunda gündemdeki yerini koruyan seçimlerle ilgili şu görüşe yer verdi; “Hukuk dışı yöntemlerle anayasa üretilemez. Oldu bittiye getirilerek toplumsal bir sözleşme dayatılamaz. Halkın yarısının onay vermediği bir anayasa yürürlüğe giremez. Yüksek Seçim Kurulu’nun anayasaya ve kanuna aykırı kararı ile ortaya çıkan sonuç yok hükmündedir. Milletimizin iradesinin çalınmasına, ancak hırsızlara yakışacak yöntemlerle kendisine bir rejim dayatılmasına asla izin vermeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi tarihten aldığı sorumluluk ile halkımızın bu haklı talebinin yerine getirilmesi, milletimizin haklarının korunması için hukukun izin verdiği bütün meşru araçlarla mücadelesini sürdürecektir. Her zaman olduğu gibi sonunda kazanan milletimizin hakları ve adalet olacaktır. Bugün bir kez daha görevimiz Cumhuriyet’e, demokrasiye ve milli egemenliğe sahip çıkmaktır.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021