SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ceylan; 18 – 24 Eylül 2017 Ahilik Haftasını kutladı

Ceylan; 18 – 24 Eylül 2017 Ahilik Haftasını kutladı

A - +

Aksaray Haberleri - 18.09.2017 - 10:30

Ceylan; 18 – 24 Eylül 2017 Ahilik Haftasını kutladı

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan CEYLAN; 13. yüzyılda Anadolu da temelleri atılan, Türkler arsında gelişip, yaygınlaşan, sanata, ticarette, dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo – ekonomik bir kurumdur. Ahilik, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik, gibi toplumsal değerleri de hep esas almıştır.

Esnaf ve sanatkârlığı; meslek ahlaki, olgun kişilik, doğruluk ve tevazu ile harmanlayan Ahilik Kültürü, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında çok önemli ve etkili rol oynamıştır. Ayrıca; Ahilik Teşkilatı, esnaf ve sanatkârı ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine de öncülük etmiştir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, Ahilik; sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngören, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimizdir. Ahilik felsefesi, çalışma hayatında ve sosyal yaşamda dürüstlüğü, iyi ahlakı, bilimi ve eğitimi esas alan öğretileri içermektedir. Ahilik içinde bulunduğumuz çağın şartlarında unuttuğumuz ama, sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğimizdir.

Bu itibarla, Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Velinin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri günümüzde de halen esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir.

Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneğinin ve felsefesinin canlı tutularak, gelecek kuşaklara aktarılması, bu önemli kültür varlığımıza, mevcudiyetimiz ve geleceğimiz açısından sahip çıkılması için; 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 11.00’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı (Valilik Önü) yapılacak kutlama törenine ve hafta içerisinde düzenlenecek, diğer etkinliklere tüm halkamızın katılım sağlaması son derece önemlidir.

18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek, etkinliklerle, Ahi öğretilerini kamuoyuna tanıtmayı, topluma, özellikle yeni nesil’e Ahi Evran-ı Veli’nin ilkelerini benimsetmeyi hedefliyoruz.

İşte bu yüzden biz esnaf ve sanatkârlar Ahilik Haftasını çok önemsiyoruz. Bu bakış, bu kanı canlı tutmak için bize ait olan bu değerleri daha fazla özümsemek, geliştirerek hayatımıza uygulamak istiyoruz ve buna mecburuz.

Esnaf teşkilatlarımız, İl Kutlama Komitemiz, diğer kurum ve kuruluşlarca birlikte düzenlenecek etkinliklerle, zengin bir kültür değerimiz olan, Ahilik ve Ahilik Kurallarını, kamuoyuna tanıtmaya çaba sarf edilecektir.

Bu itibarla Ahilik Kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ve daha iyi bilinmesi için bütün hemşerilerimizi, esnaf sanatkarlarımızı, sanayici ve iş adamlarımızı, 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 11.00’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanında (Valilik Önü) yapılacak olan, kutlama programına davet ediyoruz

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021