SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çelebi: ‘’Çanakkale topyekûn bir ümmetin müdafaasıdır.’’

Çelebi: ‘’Çanakkale topyekûn bir ümmetin müdafaasıdır.’’

A - +

Aksaray Haberleri - 17.03.2015 - 18:25

Çelebi: ‘’Çanakkale topyekûn bir ümmetin müdafaasıdır.’’

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şube Başkanı Sait Çelebi 18 Mart Çanakkale zaferinin yıldönümünde yaptığı basın açıklamasında Çanakkale Savaşı’nın öncesi ve sonrasıyla kadim bir inancın müdafaasının tezahürü olduğunu ve bu tezahürün bugün de AGD çalışmalarına aynı aşkla, aynı imanla ve aynı şevkle devam ettiğini belirtti.

Yaşına bakılmaksızın eli silah tutan ve 45 kiloyu geçmiş her gencin İslam’ın başşehri İstanbul’u korumak için cepheye alındığını anlatan Çelebi, ‘’İstanbul düşerse Mekke düşecekti, Medine düşecekti, Kudüs düşecekti. Bunun farkında olan ümmetin kutlu anaları on dördünde, on beşinde olan kuzucuklarını cepheye gönderdiler. Dünyanın en güçlü donanmaları da Boğaz’dan geçmesin diye iki yüz elli bin delikanlı kendi canından geçti. Bu iki yüz elli bin şehidimizin yetmiş bin kadarı lisenin ilk yıllarındaki öğrencilerin emsaliydi. Zaferin üzerinden doksan sekiz yıl geçti ama onlar hala on dördündeler, on beşindeler. Çanakkale şehitlerimizi anmanın esaslı duruşu Kelam-ı Kadim’in özünü anlamaktır. Şahadet sadece taşın toprağın çiğnetilmemesi değil bilakis bir ruhun, bir anlayışın, bir inancın müdafaasıdır.’’ dedi.

AGD’nin ‘’İki yüz elli bin şehide iki yüz elli bin hatim’’ programlarıyla Çanakkale ruhunun özünün Kur’an-ı Kerim olduğunu deklare ettiklerini belirten Çelebi, ‘’ Çanakkale şehitlerinin ruhları okuyana bir faydası olmayan hatimlerle değil, okuyanın özüne uygun yaşamaya çalıştığı hatimlerle şad edilir. Bu hatimler esaslarını yerine getirmek için indirilmektedir. Biz gençlerimizi Kur’an’ın öğretileriyle buluşturduğumuz da şehit ataları kurşunların üzerine yürüten ruhla da buluşturmuş olduğumuza inanıyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Ülke genelinde Çanakkale zaferinin yıldönümü nedeniyle AGD’lerin yoğun bir faaliyet içerisinde olduğunu anlatan Çelebi, ‘’23 Mart Cumartesi günü binlerce liseli genci doksan sekiz yıldır on dördünde, on beşinde olan şehitlerimizle buluşturmak için Çanakkale’de olacağız. Liseli gençleri şehit dedeleriyle buluşturmak için Çanakkale’de olacağız. Önce denize, sonra toprağa, sonra gökyüzüne bakıp şahadetin kokusunu alacağız. Metre kareye düşen altı bin mermiyi kendi vücutlarımızda hissedeceğiz. Sonra da bu ruhla bu coğrafyanın yeniden ayağa kalkması için mücahede edeceğiz. Aksaray dan da her sene olduğu gibi bu senede ilçe ve beldelerde dahil olmak üzere gençliğimizin orada Çanakkale de o ortamı görmesi için planlarımızı yaptık. Tüm hemşerilerimizi ve özellikle gençleri bu etkinliğe katılmalarını istiyoruz.” diyerek açıklamasını bitirdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021