SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çanakkale İçin 18 Öğrenci 18 Siyah Tişört

Çanakkale İçin 18 Öğrenci 18 Siyah Tişört

A - +

Aksaray Haberleri - 18.03.2015 - 14:26

Çanakkale İçin 18 Öğrenci 18 Siyah Tişört

Aksaray’da, Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 18 öğrenci, Çanakkale Zaferi’nde şehit olan 18 kişinin isim ve yaşlarının yazılı olduğu kıyafetleri tasarlayarak, gün boyunca okul içi ve dışında giyecek.
Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıfında öğrenim gören 2’si erkek 16 kız öğrenci, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle okullarında, şehitlerin isimleri ve yaşlarının yazılı olduğu kıyafetleri tasarladı. Bu kıyafetleri, bir gün boyunca okul içi ve dışında giyecek olan sağlık lisesi öğrencileri, bu sayede Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çekmeyi hedefliyor. Öğrencilerden Naciye Doğan, Çanakkale Zaferi’nde şehit olanları anmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelerek 18 kıyafet tasarladıklarını aktaran Doğan, “Kıyafetlerimizi, sınıfta uzun süren bir çalışma neticesinde yaptık. Bu yaptığımız kıyafetleri gün boyunca okul içinde ve dışında giyeceğiz. Gurur ve sevinçle kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, ölümleriyle bile yıllar ötesine ders almayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyoruz” dedi.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamak ve zafer uğrunda can veren kahraman şehitleri anmak için toplandıklarını ifade eden öğrencilerden Azize Uçan da, 18 Mart 1915’in Türk tarihinin bir askeri ve siyasi başarısı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihi olduğunu belirtti. Uçan, “Bu tarih, gerek taarruz gerek savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici parlak sayfalarından biridir” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021