SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çanakkale Dirilişin Destanıdır

Çanakkale Dirilişin Destanıdır

A - +

Aksaray Haberleri - 16.03.2018 - 14:59

Çanakkale Dirilişin Destanıdır

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı “Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek isteyen bir ulusun bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatan için askeri ve siyasal varlığını bir kez daha kanıtladığı destanın adıdır” dedi.

Başkan Yazgı, kahraman askerimizin geçmişte olduğu şimdi de Afrin’de destan yazmayı sürdüğünü belirtti. Başkan Yazgı mesajında devamında “18 Mart 1915, milletimizin şanlı tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve kararlılıkla örülmüş bir destandır. Bu destan kolay yazılmamıştır. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir millet, 250 bini aşkın şehidimiz ve yüz binlerce gazimiz tarihe adlarını altın harflerle adını yazdırmıştır.

Çanakkale destanı, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır.

Bu yıl 103. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi kahramanlarının bıraktıkları vatan, bayrak sevgisinin, kardeşlik, dayanışma ve birlik ruhu ebediyete kadar devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferimizin 103. yıldönümü dolayısıyla bizlere bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021