SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çanakkale; Bir Milletin Yeniden Diriliş Destanıdır

Çanakkale; Bir Milletin Yeniden Diriliş Destanıdır

A - +

Aksaray Haberleri - 17.03.2017 - 10:02

Çanakkale; Bir Milletin Yeniden Diriliş Destanıdır

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, , 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı “Millet olarak, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları bizlere vatanlaştıran aziz şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız.” dedi.

Başkan Yazgı mesajında şu görüşlere yer verdi “Çanakkale destanı, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. Bugün, Türk tarihinin her döneminde bizlere sonsuza kadar yaşayacağımız özgür ve bağımsız bu cennet vatanımızı armağan etmek amacıyla gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anma günüdür.18 Mart 1915, milletimizin şanlı tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve kararlılıkla örülmüş bir destandır. Bu destan kolay yazılmamıştır,. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir millet, 250 bini aşkın şehidimiz ve yüz binlerce gazimiz tarihe adlarını altın harflerle adını yazdırmıştır. Seyit onbaşıların, nene hatunların ve adsız kahramanların göğsünde ki iman, birlik ve beraberlik duygusu olduğu sürece aziz milletimiz her türlü zorluğun üstesinden gelecektir.

Bu yıl 102. Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi kahramanlarının bıraktıkları vatan, bayrak sevgisinin, kardeşlik, dayanışma ve birlik ruhu ebediyete kadar devam edecektir. Çanakkale Zaferimizin 102 yıldönümü dolayısıyla bizlere bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021