SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Cam kemik hastası kardeşlerin ortak hayat mücadelesi

Cam kemik hastası kardeşlerin ortak hayat mücadelesi

A - +

Aksaray Haberleri - 10.06.2015 - 14:50

Cam kemik hastası kardeşlerin ortak hayat mücadelesi

Aksaray’da doğuştan cam kemik hastası (Osteogenesis İmperfekta) olan iki kardeş, birbirlerine olan bağlılıkları ve mücadele azimleri sayesinde hastalıkla mücadele ediyorlar.

Merkeze Bağlı Yalnızceviz Köyü’nde yaşayan ve doğuştan cam kemik hastası olan 17 yaşındaki Sahire ve 18 yaşındaki Sema Karataş kardeşler, birbirlerine olan destekleriyle aynı hastalığa karşı mücadele ediyorlar.

RÖP(02.12)”Biz cam kemik hastasıyız kardeşim ile beraber o olmasaydı biz mücadele edemezdik.Onunla beraber vakit geçiriyoruz,hayatımızı böyle geçiriyoruz. Oyun oynuyoruz televizyon seyrediyoruz arabamızla geziyoruz.Kardeşimle her şeyimiz aynı izlediğimiz diziler bile aynı.

Kemiklerinin hassas olmasından dolayı dışarı çıkamayan ve günün tüm anında beraber vakit geçiren kardeşlerin oynadığı oyun, yedikleri yemek, sevdiği müzikler bile aynı.

RÖP(02.51)”Ablam benim her şeyim,o olmazsa bu hastalıkla mücadele edemezdik.Onu çok seviyorum.

Aynı kaderi paylaşan kardeşlerin en büyük destekçileri aileleri

RÖP(03.01)”Benim iki kızım biri 18 yaşında biri 17 yaşında ikisi de kemik hastası.Ben olsun eşim olsun çok güzel ilgileniyoruz bunlarla.Hastalıklarını yenmek için birbirlerine çok güzel destek veriyorlar biz elimizden gelen yardımı yapıyoruz.

Yakın zamanda Aksaray’daki sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla bir akülü araca kavuşan kardeşlerin en büyük hayali ise izledikleri bir dizi setini ziyaret ederek orda oynayan hayranı oldukları oyuncularla tanışmak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021