SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çakıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehditten ifade verdi

Çakıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehditten ifade verdi

A - +

Aksaray Haberleri - 18.05.2015 - 18:21

Çakıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehditten ifade verdi

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde yatan ünlü kabadayı Alaettin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tehdit ve hakaret iddiasıyla Tekirdağ Adliyesinde ifade verdi.
Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde yatan ünlü kabadayı Alaettin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla Tekirdağ Adliyesine getirildi. Yoğun güvenlik önlemleriyle Tekirdağ Adliyesine giriş yapan Çakıcı, adliyede yaklaşık 2 saat kaldı.
1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada savunmasını yapan Çakıcı, mahkemede verdiği savunmasında laflarının cumhurbaşkanı makamına olmadığını belirterek, “Ben bahsi geçen dilekçeyi Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yazdım. Bu nedenle öncelikle iddianamede belirtilen Türkiye Cumhuriyet Başbakanlık makamı aziz Türk milletin namusudur. Ben Rizeli Tayyip Erdoğan’ın sivil kimliğini sevmek zorunda değilim ve sevmiyorum da. Daha sonra millet iradesi ile Cumhurun reisi oldu. Cumhurbaşkanı mevcut anayasamıza göre asla taraflı hareket etmek zorunda değildir. Ancak aziz Türk Milleti onun cumhurun reisi yapmakla tüm partilere eşit davranmasını istemiştir. Türk Devletleri hep bağımsız olmuştur. Asla esir kalmamıştır. Bu laflarım makamına değildir. Erdoğan’ın şahsınadır. Dilekçeyi ben kendi avukatlarıma yazdırdım. Dilekçemdeki yazılı bütün sözlerimin ve savcılıkta vermiş olduğum ifademin arkasındayım. Ben, kişilerin makamlarına değil sivil kimliklerine ne konuşmuşsam sonuna kadar arkasındayım” dedi.
Çakıcı, mahkeme sonrası yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevi aracıyla Tekirdağ F Tipi Cezaevine götürüldü.
Mahkeme sonrası açıklamalarda bulunan Çakıcı’nın avukatı Mehmet Sinan İnce, “Müvekkilim Alaettin Çakıcı kasten, siyaseten fazladan içeride tutulmasına ve oluşturulmaya çalışılan diktatörlüğe karşı tavır ve eleştirisine dik ve kararlı bir duruş sergilemektedir. Bedeli her ne olursa olsun duruşuna sonuna kadar devam edecektir” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021