SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takan Birliklere Eğitim Verildi

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takan Birliklere Eğitim Verildi

A - +

Aksaray Haberleri - 28.01.2020 - 14:27

Büyükbaş Hayvanlara Küpe Takan Birliklere Eğitim Verildi

İlimiz Merkez ve İlçelerinde faaliyet gösteren Süt Üretici Birlikleri, Hayvancılık kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında, 2020 yılında yapacakları küpe uygulamaları için Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması Tescili ve Hayvan Kayıt Sistemine girilmesine ilişkin Protokol imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği, S.S. Niğde-Aksaray Tarım Kooperatifleri Birliği, S.S. Aksaray Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Eskil Süt Üreticileri Birliği, Ağaçören Süt Üreticileri Birliği, Gülağaç Süt Üreticileri Birliği ve Ortaköy Süt Üreticileri Birliği kendi üyelerinin yanında herhangi bir üretici örgütüne üye olmayan yetiştiricilerimizin de buzağılarını küpeleyeceklerdir. Sahada ve büroda çalışan Birlik ve Kooperatif elemanlarına yapacakları küpelemelerde ve büroda girecekleri kayıtlarda sıkıntı ve problem yaşamamaları açısından, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda, İl Müdürümüz Bülent Saklav, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Ertuğrul Tekcan ve Şubede görevli Veteriner Hekim Mevlaniye Kutlu tarafından eğitim verildi.

Bu eğitimde İl Müdürümüz Bülent Saklav, küpe uygulayıcılarına küpe takarken nelere dikkat etmeleri gerektiğini, 3 aydan büyük hayvanlara küpe takmamalarını, yapacakları işleri yönetmelik ve mevzuatlar çerçevesinde yapmaları gerektiğini anlattı. Küpe uygulayıcılarının yönetmelik ve mevzuat dışına çıkmaları halinde ve il müdürlüğümüz sağlık elemanlarının yıl içerisinde yapacakları denetim sonucunda tespit edilen usulsüzlüklere karşı yasal işlem yapacaklarını söyledi. Ayrıca Şube Müdürü Ertuğrul Tekcan ve Veteriner hekim Mevlaniye Kutlu tarafında da hayvan ırkları ve kayıt sistemi(Türkvet) hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Bu şekilde sahada ve büroda çalışan hem birlik ve kooperatif elemanları problem yaşamamış olacak, hem de üreticilerimizin zamanında işleri görülerek mağduriyetlere meydan verilmemiş olacaktır. Bakanlık olarak ve de taşrada İl Müdürlüğü olarak her zaman eğitimlerimizle, yaptığımız çalışmalarla ve verdiğimiz tarımsal desteklerle üreten çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021