SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Aksaray’da da anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Aksaray’da da anıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 10.11.2016 - 10:55

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Aksaray’da da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78. Yıldönümünde Aksaray’da düzenlenen törenle anıldı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törene, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Siyasi Partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atatürk anıtına çelenk koydu. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 9.05 geçe çalan siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşu bulunularak ardından İstiklal Marşı okundu.

Belediye Tiyatro Salonunda devam eden anma programında Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atatürk fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisini gezdi.

Programda Atatürk’ün Liderlik Vasıfları konulu bir konuşma yapıldı.

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından, anma töreni öğrenci korusunun Atatürk’ün sevdiği Türkülerin seslendirilmesi ile sona erdi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, program sonrası 10 Kasım dolayısıyla yaptığı açıklamada

“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 78. yılında şükran ve minnetle anıyoruz. O, tüm dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mal olmuş bir önderdir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün hem eseri hem de destanıdır.

“O’nun bizlere bıraktığı değerleri yaşatmak onurumuz, O değerleri gelecek kuşaklara aktarmaksa en büyük görevlerimizden birisidir.”

Ebediyete intikalinin 78. seneyi devriyesinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021