SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Aksaray’da anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Aksaray’da anıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 10.11.2017 - 9:46

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Aksaray’da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde Aksaray’da düzenlenen törenle anıldı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törene, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı Ramazan Kaşlı, CHP İl Başkanı Ali Rıza Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İl Defterdar Uğur Aslan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Cüneyt Alkan, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Atanan Hüsnü Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atatürk anıtına çelenk koydu. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9.05 geçe çalan siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşu bulunularak ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 79. yılında şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik vasıfları, tüm dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mal olmuş bir önder olduğunu belirten Başkan Yazgı, “10 Kasım vesilesi ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021