SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bütün Acil Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezine yapılacak

Bütün Acil Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezine yapılacak

A - +

Aksaray Haberleri - 24.02.2016 - 14:47

Bütün Acil Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezine yapılacak

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı Vali Şeref Ataklı başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlendi.

Vali Şeref Ataklı, 155 polis imdat, 156 Jandarma, 110 itfaiye 112 ambulans ve diğer acil çağrı hizmetlerinin 112 Acil Çağrı adıyla tek çatı altında birleştirildiğini belirterek uygulamada 1. grup iller arasında bulunan Aksaray’da ilgili birimlerin eksikliklerini gidererek tek çağrı merkezli otomasyon sistemine entegre olacağını belirtti.

Toplantıda 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Cumali Akbulut tarafından Çağrı Merkezinin işleyişi ve mevcut durumu hakkında detaylı sunum yapıldı. Akbulut; 2015 yılı içerisinde acil çağrı merkezine toplam 649.811 çağrı geldiğini ancak 75.287 tanesini gerekli çağrı olduğunu, toplam çağrıların yaklaşık %88’inin gereksiz çağrılardan oluştuğunu belirtti.

-Bütün çağrılar tek merkezde toplanacak

Acil Çağrı merkezlerinin tek çatı altında toplanması yönünde yeni bir yapılanmaya gidildiğini ve uygulamada Aksaray’ın 1. Grup iller arasında yer aldığını ifade eden Vali Şeref Ataklı yaptığı açıklamada bütün acil çağrıların 112 acil çağrı merkezine yönlendirileceğini söyledi. Aksaray’da teknik altyapısı kurulan merkeze ambulans ve itfaiye çağrılarının 112 Acil Çağrı merkezince karşılandığını ifade eden Vali Ataklı, polis ve jandarma ile Afet Acil, Orman yangınları konusunda da yapılan çağrılan tek merkeze yönlendirilmesi için çalışmaların halen sürdüğünü söyledi.

Aksaray ile birlikte uygulamaya geçen bir çok ilde sistemin sorunsuz şeklide çalıştığını belirten Vali Ataklı, uygulamanın Aksaray’da da başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi, halkın kafasındaki numara karmaşasının bir an önce giderilmesi için ilgili birimlerin eksikliklerini gidererek sisteme entegre olmasını istedi.

112 Acil Çağrı Merkezinin faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, il düzeyinde ihtiyaç duyulan tedbirler ile sorunları tespiti ve giderilmesi konusunda işbirliği ve koordinasyona dikkat çekildi.

Toplantıya, İl Jandarma Komutan Levent Ölmez, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, Afet Acil Durum Müdürü Cezmin Türkmen, Orman İşletme Müdürü Mehmet Taşan, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Cumali Akbulut katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021