SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Burası Ortaköy Burada İş Var

Burası Ortaköy Burada İş Var

A - +

Aksaray Haberleri - 16.04.2019 - 10:43

Burası Ortaköy Burada İş Var

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Aksaray MÜSİAD iş birlikteliğinde BURASI ORTAKÖY BURADA İŞ VAR sloganıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın başlatmış olduğu Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında saha çalışması gerçekleşti. Yaklaşık 20 işyerini ziyaret edildiği günün ardından akşam 20:00 Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yaklaşık 250 işadamı sivil toplum kuruluşları ve protokol üyesinin katılımı ile 2019 istihdam teşvikleri lansman toplantısı gerçekleşti.

ORTAKÖY İLÇESİNDEN 300 İSTİHDAM SÖZÜ

Ortaköy ilçesinde yapılan saha çalışmasında farklı sektörlerde 300 kişilik istihdam sözü aldığını belirterek BURASI ORTAKÖY BURADA İŞ VAR sloganı Ortaköy’de daha anlamlı hale geldi. İnşallah Belediyemiz, Kaymakamlıklarımız ve kurumlarımızda etkin bir iş birlikteliği tesis edeceğiz dedi.

Kısa ve ekonomiye değerlendirmesinin ve yeni ekonomi programı hakkında sunumların gerçekleştiği programda istihdam teşvikleri hakkında karşılıklı soru-cevap şeklinde oturum gerçekleşti. Programa Ortaköy Kaymakamı Fatih GÖRMÜŞ, Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza ÖZDEMİR, MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal AKGÜN, Sosyal Güvenlik Kurumu Ortaköy Hizmet Merkezi Müdürü, Ortaköy’de faaliyet yürüten mali müşavirler, esnaf sanatkarlar odası, sivil toplum kuruluşları ve ilçe protokolü ile işverenler katıldı.

3 AY ÜCRET EN AZ 9 AY SİGORTA TEŞVİĞİ İÇİN SON 15 GÜN

Programda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ 18 başlıkta istihdam teşvikleri hakkında sunum gerçekleştirdi. 3 Ay Ücret Desteği ve İşe İlk Adım Projesinin 30 Nisan 2019 tarihinde sona ereceğini belirten AKKUŞ ayrıca İlave İstihdam Desteği, Kısa Çalışma Uygulaması, 5 Puanlık İndirim, İlave 6 Puanlık İndirim, Asgari Ücret Desteği, İşbaşı Eğitim Programı, Meslek Edindirme Kursları, Mesleki Beceri ve Geliştirme Protokolü, geleceğin mesleklerinde işbaşı eğitim programı, çocuk bakım desteği, işsizlik ödeneği, ücret garanti fonu, uygulamalı girişimcilik eğitimleri başta olmak üzere teşvikler ve destekler hakkında bilgi verdi.

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Akgün konuşmasında; Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında 18 başlıkta devam eden teşvikler işverenlerimiz tarafından yoğun ilgi görmektedir. 3 ay ücret desteği ve işe ilk adım teşvikleri 30 Nisan 2019 tarihinde sona erecektir. Bugün burada işverenlerimizin teşviklerimizden daha fazla faydalanması ve bilgi sahibi olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yılın en az çalışan sayısının üstüne gerçekleşen her bir istihdam için 3 ay ücret desteği ve en az 9 ay sigorta desteği sağlanmaktadır.

18 BAŞLIKTA DEV TEŞVİKLERE YOĞUN İLGİ

MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ konuşmasında; “Bugün burada İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu 2019 Yılı İstihdam Teşvikleri ve Destekleri tanıtım toplantısını gerçekleştirmek üzere toplandık. Devletimizin hayata geçirmiş olduğu İstihdam Teşvikleri ve Destek Paket programları ile yerel de şehrimiz ulusal da ülkemiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacak olan siz değerli müteşebbisler için bu konunun açık bir şekilde anlaşılması ve uygulamaya alınması bizler için önem arz etmektedir. Bu tür tanıtım toplantılarının

gerçekleştirilmesi bilgiyi kaynağından almamıza vesile olup sunulan imkânlardan en doğru şekilde yararlanmamız adına yol göstermektedir. Devletimizin bekası adına Türkiye Cumhuriyeti’nin birer vatandaşı olarak bizler hiç durmadan çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz. Gerçekleştireceğimiz bu tanıtım toplantısının, tüm katılımcılarımız için faydalı olacağını umut eder, bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan başta kurum Müdürlerimize, MÜSİAD Üyelerimize ve katılımcılarımıza şahsım ve MÜSİAD ailesi adına teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.” Dedi.

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI DAĞITILDI

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ortaköy Halk Eğitim Müdürlüğü iş birlikteliğinde açılan meslek edindirme kursları kapsamında dokuma konfeksiyon makineci mesleğinde başarılı kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Halen İki grup halinde toplamda 40 kişilik aşçı yardımcısı ve çocuk bakıcısı çocuk bakım elemanı mesleklerinde kurslar devam etmektedir. Kursiyerlerimize Günlük 25 TL cep harçlığı ve genel sağlık sigortaları karşılanırken aynı zamanda mesleki deneyim elde etme fırsatı sunulmaktadır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021