SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bozok Üniversitesi Rektörü’nden İade-i Ziyaret

Bozok Üniversitesi Rektörü’nden İade-i Ziyaret

A - +

Aksaray Haberleri - 11.11.2016 - 10:44

Bozok Üniversitesi Rektörü’nden İade-i Ziyaret

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bölge üniversiteleriyle kurdukları ikili ilişkilerin daha da gelişmesi için üzerlerine düşeni yerine getirmeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, ASÜ Rektörü Şahin’e iade-i ziyarette bulundu. Aynı coğrafyada bulunan şehirlerin insan, çevre ve doğal yapılarının, sorunlarının ve beklentilerinin birbiriyle benzerlik arz ettiğini, bu durumun da bölge üniversitelerini ortak akılda buluşmaya yönelttiğini kaydeden Prof. Dr. Yusuf Şahin, mümkün olan her fırsatta karşılıklı ziyaretlerle yapılabileceklerin görüşüldüğünü söyledi. Bozok Üniversitesi’nin kendileri için önemli olduğunu ve her iki üniversitenin potansiyellerinin iyi değerlendirilmesiyle, şehirlerin yaşadığı sorunlara akılcı çözümler üretilebileceğini dile getiren Şahin, “Kamu imkanlarını birbirine entegre şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bir üniversitede bulunan yatırımın aynısının, coğrafi olarak yakında bulunan diğer bir üniversite olmasına gerek yok. Kurumlar birbirlerinin imkânlarından faydalanarak iş ve işlemlerini gerçekleştirebilir, bilim ve değer üretebilir; bu sayede kamu kaynakları da en etkin şekilde kullanılmış olur” dedi. Bozuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karacabey de, iki üniversitenin ortak pek çok çalışmayı başarıyla gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti ve bunun altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yapılan kısa açıklamaların ardından hediyeler takdim edildi.

Ziyaretin son bölümünde Rektör Şahin, konuğuna kampüsü tanıttı; devam eden yatırımlara dair bilgiler verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021