SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Bölgesel Zayıflama

Bölgesel Zayıflama

Fzt.Abdullah Güdendede

Fzt.Abdullah Güdendede

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 06.03.2017 - 7:43

Modern çağın en önemli sorunlarından biri de hareketsiz yaşam tarzıdır. Hareketsiz yaşam tarzı insanın rahata düşkünlüğünün sonucu ortaya çıkmıştır. Rahat yaşam için teknolojik gelişmeleri daha az hareket ve daha hızlı hedefe ulaşma için kullandık. Böylece hareket kabiliyetimizi en aza indirdik. Bunun yanında beslenme de çok çeşitliliği yakalayarak besine ulaşımı kolaylaştırdık. Beslenme alışkanlıklarımız hareket kabiliyetimizle ters orantılı olarak arttı. Az hareket eden bir toplum olurken çok beslenerek vücut sisteminin beklemediği bir sorunu kendiliğimizden oluşturduk. Fazla kilo problemi bu şekilde bizim için içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Kilo probleminin birden çok sebebi vardır. Genetik faktörler, hormonal sorunlar, fiziksel sağlık sorunları sonucu hareket kabiliyeti kaybı, zararlı alışkanlık, beslenme hataları, hatalı egzersizler kilo sorunun temel sebepleridir. Bunlardan en çok kilo sorununa yol açan ise az hareket çok besin şeklinde oluşan yaşam tarzıdır. Bu şekilde fazla besin alınması ve bunun hareketle yakılamaması daha çocuk yaşlarda başlayan bir problemdir. Anne-baba çocuğunu daha sağlıklı yapmanın yolunun çok besin tüketmesinden geçtiği inancıyla çocuğuna sınırsız beslenme imkânı sunar. Şehir hayatı ya da modern çağın getirdiği şartlar itibariyle çocuğun bu enerjiyi yakacak oyun ve hareket alanı olmadığı için fazla kaloriler kilo olarak dönüş yapar. Gençlik ve yetişkinlik dönemlerinde de bu fazla beslenme ve az hareket döngüsü devam eder. Kilo bu şekilde vücudun bir parçası gibi artar. Artan kilo ile birlikte yağlanma problemi başlar. Bireyin aldığı kiloları vücut kendi karekteristik yapısına bölge farklı bölgelere ya da tüm vücuda yayacak şekilde yağ olarak depolar.

Bölgesel kilo problemi de bu aşamada ortaya çıkar. Vücutta farklı tiplerde yağ toplama şekilleri vardır. Bel basen bölgesi ve omuz bölgesinden kilo alma en çok şikayet sebeplerindendir. Bu bölgelerin fazla yağlanması görsel problem olarak da ortaya çıkar. Bölgesel kilo verme talebi de bu dönem de başlar. Bölge olarak zayıflamak aslında vücut işleyişinde yoktur. Sistem olarak aldığını sistem olarak yakan vücut mantalitesi vardır. Bölgesel zayıflama için yapılacaklar en baştaki sorunların ortadan kaldırılması ile başlar. Beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve hareket kabiliyetinin artırılması gerekir. Bunun yanında bölgesel zayıflama istenilen bölgedeki kas gruplarının iyi bir değerlendirilmesi ve postür analizinden sonra bölge dengesinin göz önünde bulundurulmalıdır. Bölgedeki kas dengeleri dikkate alınarak kaslar için germe kuvvetlendirme egzersizleri kaslara özel olarak oluşturulur. Bunun yanında bölge ki kas yapısı hariç diğer yapıların şekillendirilmesi ve görsel geri bildirim sağlaması için çeşitli bantlama yöntemleri tercih edilebilir.

Bölgesel zayıflama önemli bir konu ve zor bir işlemdir. Profesyonel bir yaklaşım ve programla üstesinden gelinebilir. Bu nokta sağlığınıza zarar vermeden tamamen vücudun kendi sistemlerini kullanarak ve alışkanlar üzerinde değişiklik yaparak bölgesel zayıflama mümkündür. Egzersiz reçetesinin oluşturulması ve bireye özel takibi çok önemlidir. Hatalı egzersizler olumlu sonuç vermeyeceği gibi başka fiziksel sağlık sorunlarına da yol açabilir. Bu evde yapmaya çalışmak doğru değildir.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021