SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bizi Hiçbir Güç Yıldıramaz

Bizi Hiçbir Güç Yıldıramaz

A - +

Aksaray Haberleri - 05.09.2016 - 10:41

Bizi Hiçbir Güç Yıldıramaz

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Birlik Haber Gazetesi’ne ziyarette bulundu.
Gazeteciler Birliği Genel Başkanı ve Birlik Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Yaşar Sarıkaya ve Birlik Haber Gazetesi köşe yazarı Ahmet Erbaş tarafından karşılanan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken gazetemiz çalışanları ile bir süre sohbet etti.
Aksaray’ın Su sorunu öncelikli konularımdan biri
İş başına gelirken su konusuyla ilgili kısa, orta ve uzun vade projelerinin olduğunu ve peyderpey bu projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Yazgı, sözünü tuttu. Kısa vade proje kapsamında Mamasın Barajı’ndan su alımını azaltan Başkan, orta vade diye nitelendirdiği projenin uygulamasına da başladı. Yaklaşık 1,5 yıldır bu projenin gerçekleşmesi için onlarca ziyaret, inceleme ve temaslarda bulunan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bu konuyla ilgili olarak çok koştuk, çok çalıştık ve işin peşini asla bırakmadık. Allah’a çok şükür, su probleminin çözümünde, Aksaray tarihinde bir ilki yaşamaya başladık” dedi. Gerek Mamasın Barajı’nın ekonomik ömrünü tamamlamış olması, gerek uzun yıllar su konusunda ciddi ve somut adımlar atılmaması, gerekse iklim şartları ve su kaynaklarındaki verimsizlik gibi pek çok etken nedeniyle, şehirde içme suyu konusunda sorunlar yaşandığını anımsatan Başkan Yazgı, yeni projeyle tüm sorunların ortadan kalkacağını söyledi. Özellikle havaların çok sıcak gittiği yaz döneminde, baraj dibindeki dalgalanma ve alg patlamaları nedeniyle içme suyunun kokusunda ve tadında değişim olduğuna dikkat çeken Başkan Yazgı, “Yeni projemizle sorunları çok büyük oranda çözmüş olacağız” dedi.
8 SU DEPOSU YAPILIYOR
Proje kapsamında neler yapılacağından söz eden ve teknik bazı detaylar veren Belediye Başkanı Yazgı, projenin komplike bir çalışma olduğunu ve pek çok detayın bileşimi ile su sorununun çözülebileceğini ifade etti. Proje kapsamında 8 adet su deposu yapılıyor ve 11 bin 500 metreküp olan mevcut su kapasitesi 61 bin 500 metreküpe yükseltilecek. Depolarla ana hat ve ana şebeke arasındaki erişimin sağlanabilmesi için, muhtelif çaplarda 41 bin 460 metre isale hattı yapılacak ve 37 bin 150 metre asbest boru değişimi gerçekleştirilecek. Çalışma bu kadarla da sınırlı değil. Şehrin ihtiyacı olan saniyede 300 litrelik su, son teknoloji ultrafiltrasyon+ters ozmos arıtma tesisinde, içime en uygun hale getirilecek. Tüm bu çalışmalara ilişkin projelerin hazır olduğunu müjdeleyen Başkan Yazgı, “Toplam da 100 milyon lira gibi dev bir bütçeye sahip olan bu çalışmamız Aksaray’ımıza ve insanlarımıza hayırlı olsun su sorunu en kısa sürede çözülecektir” dedi.
Fetö/PDY İle Mücadelede Bir Çok Kurumdan Daha İyi Çalışıyoruz
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, PKK ile eş bir görüntü veren FETÖ/PDY’nin devlete ve millete zarar verdiğine işaret ederek, “Paralel yapı maalesef insanların dinini kullanarak, dini anlamda sömürü yaparak vicdanları zedelemiştir. Bundan sonra da bu yapının tamamen ortadan kalması için çalışmalar kararlı bir şekilde devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Hakkında algı yönetimini işleten kişilerin kimler olduğunu çok iyi bildiğini ifade eden Başkan Yazgı,” algı operasyonuna gülüp geçiyorum, ancak bu işin içine eşim, çocuğum, ailem karıştırılınca etkilenmemek mümkün değil. Hepimiz insanız ve insan önce ailesi ve vatanı ve milleti için yaşamaktadır. Ailemi bu sürece dâhil edilerek yıpratılması yakışıksız ve onursuzdur. Aileme dil uzatan bu kişilerin adamlıklarından şüphe ediyorum. Dalga dalga yayılıveren dedikodu ve algı yönetimi artık öyle bir hal aldı ki rahatsız edici boyutta. Ama biz işimize bakıyoruz Aksaray’ımız için her alanda hizmet ve yatırımı getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak ekibimizle çalışmaya devam ediyoruz. Sayısız örnek projelere imza attık ve çok büyük mesafeler katettik” dedi.
15 Temmuzdan sonra tüm Türkiye ‘de olduğu gibi Aksaray’da Milli iradesine, demokrasisine gönülden bağlı olduğunu yaklaşık 1 ay meydanlarda gece gündüz demeden 7’ den 70’e nöbet tutarak göstermiştir diyen Başkan Yazgı, “Milletin iradesi üzerinde başka hiç bir güç yoktur.
Bizler, söz konusu terör örgütü ile mücadelemizde çalışmalarımızı kanunların bize tanıdığı yetkiler çerçevesinde yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL süreci FETÖ terör örgütüyle yürüttüğümüz mücadelede elimizi güçlendirdi. FETÖ /PDY Terör örgütüyle Aksaray’ da bir çok kurumdan daha iyi mücadele ediyoruz. Bu süreçte yaptıklarımız ortadadır” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021