SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Birinci Tuz Gölü Bisiklet Şenliği Yapıldı

Birinci Tuz Gölü Bisiklet Şenliği Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 05.05.2016 - 9:33

Birinci Tuz Gölü Bisiklet Şenliği Yapıldı

Birinci Tuz Gölü Bisiklet Şenliği Yapıldı. Eskil Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. Tuz Gölü Bisiklet Şenliği yapıldı.
Eskil Hükümet Konağı Meydanında başlayan parkur, 9 km. uzaklıkta Tuz Gölü kıyısındaki kuş gözetleme kulesinde son buldu. Toplam 170 bisikletli doğaseverin katıldığı bisiklet şenliğinde, Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan’da katılımcılarla birlikte 18 km. pedal çevirdi. Kaymakam İlhan 1. Tuz Gölü Bisiklet Şenliğinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bu şenlik bir bahar şenliği olup içeriğinde birçok özelliği barındırıyor. Bu şenlik ile çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza bisikleti ve sağlıklı yaşamı sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bisiklet şenliğini Tuz Gölü’ndeyapmamızın nedeni, gölün yerli ve yabancı turiste tanıtılmasını ve Tuz Gölü’ne ilginin artmasını hedefliyoruz. Bugün vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, daire amirlerimiz ve kamu görevlilerimizin katılımı ile eğlenceli ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Birincisini düzenlediğimiz Tuz Gölü Bisiklet Şenliği’nin inşallah önümüzdeki yıllarda da devamı gelecek ve bu şekilde Tuz Gölü’ne ilginin artacağını ümit ediyorum” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Katılımcılar ayak sağlığı için şifa kaynağı olan Tuz Gölü’nde doyasıya gezerek, su üzerinde bisiklet sürmenin de keyfini yaşadılar. Ayrıca şenlikte Eskil Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü tarafından katılımcılara yemek ikram edilirken, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ise tüm katılımcılara şapka hediye edildi.
Birincisi düzenlenen Tuz Gölü Bisiklet Şenliğine Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri kamu çalışanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021