SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » “ Bir Şubat Evi” İsimli Kara Komedi Oyunu İlgi Gördü

“ Bir Şubat Evi” İsimli Kara Komedi Oyunu İlgi Gördü

A - +

Aksaray Haberleri - 06.02.2015 - 12:27

“ Bir Şubat Evi” İsimli Kara Komedi Oyunu İlgi Gördü

-Türk toplum hayatında ciddi kırılganlıkların yaşandığı ve Post modern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecini örnek bir aile üzerinden izleyicilere aktardılar.

Aksaray belediyesi kültür etkinlileri kapsamında düzenlenen 28 Şubat sürecinin insan ve toplum yaşamında ortaya koyduğu travmayı kara mizah tarzında anlattığı ‘Bir Şubat Evi’ adlı tiyatro oyununu Aksaray Kültür Merkezinde tiyatro severlerle buluşturdu.

Gösteriyi Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, daire Müdürleri, meclis üyeleri ve çok sayıda tiyatro sever izledi.

“ Bir Şubat Evi” isimli kara komedi, imam hatipli öğretmen ve öğrencilerin maruz kaldığı baskıları, başörtülü kızlara uygulanan akıl almaz oyunları ve ikna odalarını, Postmodern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecini, örnek bir aile üzerinden izleyicilere aktardı.

28 ŞUBAT’A ŞAHİT OLANLARI DUYGULANDIRDI

… O sene Şubat her zamankinden daha soğuk geçti ama bazıları kalın duvarlı evlerinde bunu hiç hissetmedi. Ne gariptir ki; başkalarının acı çekmesi için şöminelerdeki ateşlerine bol bol odun attılar. En çok kendileri ısındılar yaktıkları ateşi seyrederken. Herkesin bir hikâyesi vardır anlatmaya değer: az bir şey karışık, belki başka hikâyelere ilişik… Cümlelerinin seslendirmesiyle başlayan gösterisinde

Salonda bulunan dönemin şahitlerinin, zaman zaman duygulandığı gözlendi. 28 Şubat taraftarlarına öğretmen ve öğrencilerin koyduğu tepkiler salonda bulunan izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Yakup Er’in yazıp yönettiği ‘Bir Şubat Evi’ isimli oyunda başlıca rolleri, Gözde Kaya, Sema Yılmaz, Eda İnalcık, Arif Kuru, Ufuk Tuncer, Ferhat Kanat, Tuğracan Bıçak ve Hüseyin Akgül paylaştı.

program sonrası Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, tiyatro oyuncularını tebrik ederek bir buket çiçek ve plaket verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021