SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Aksaray’da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Aksaray’da

A - +

Aksaray Haberleri - 10.02.2016 - 17:04

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Aksaray’da

Bakan Işık; “Aksaray, Konya, Kayseri ve Malatya gibi yeni sanayi merkezlerimizin olması Türkiye açısından çok önemli”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayinin sadece Marmara bölgesinde toplanmasının veya sadece Ankara’da olmasının ülke açısından tek seçenek olmadığını düşündüklerini belirterek, “Aksaray, Konya, Kayseri ve Malatya gibi yeni sanayi merkezlerimizin olması Türkiye açısından çok önemli” dedi.

Bakan Işık, “Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Yeni Yatırımlar Temel Atma Töreninin ardından Vali Şeref Ataklı’yı makamında ziyaret etti. Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve protokol üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Vali Şeref Ataklı, Bakan Işık’ın Aksaray ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Mercedes’in ek yatırımlarının temel atma töreni için Aksaray’a gelen Bakan Işık’a Aksaray’la ilgili bazı konuları da arz ettiklerini belirtti.

Aksaray’ın dinamizminin kendisini her zaman heyecanlandırdığını ifade eden Işık ise yaptığı açıklamasında; “Aksaray, artık bir sanayi şehri olarak karşımıza çıkmaya başladı. Mercedes’in Aksaray’a kazandırılmasında merhum Necmettin Erbakan hocamızın verdiği emeğin, binlerce insanın istihdamına dönüşmüş olması çok güzel. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün Mercedes’in bin 800 çalışanı var. Sadece Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 7 bin 500 çalışan var. İnşallah yeni yatırımla beraber Aksaray’da istihdam sayısı arttıracağız” şeklinde konuştu.

– “Yeni sanayi merkezlerimizin olması Türkiye açısından çok önemli”

Bakan Işık, Aksaray OSB’nin genişleme çalışmalarını kısa sürede sonuçlandırmak istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “OSB’ye 5 bin dönümlük yeni bölümün bir an önce devreye girmesi ve yatırımcılarımıza tahsis edilmesi noktasında çalışmamızı sürdürüyoruz. Bunların bürokratik işlemlerini en yakın sürede tamamlamayı hedefliyoruz ama biliyoruz ki bu alan da yetmeyecek. Yeni alanların da çalışmalarını sürdüreceğiz. Sanayinin sadece Marmara bölgesinde toplanmasının veya sadece Ankara’da olmasının ülke açısından tek seçenek olmadığını düşünüyoruz. Aksaray, Konya, Kayseri ve Malatya gibi yeni sanayi merkezlerimizin olması Türkiye açısından çok önemli. Hem göçün engellenmesi hem de ters göçün başlaması ve Anadolu’nun daha canlı olarak yoluna devam etmesi açısından bu önemli. Aksaray da bu şehirlerimizin başında geliyor. Aksaray’ı üretimde merkez olması için el birliğiyle çalışacağız.”

-Bütün köy muhtarlarına bilgisayar ve yazıcı

Bakan Işık daha sonra, muhtarların teknolojik gelişmelere ayak uydurmaları, muhtarlıkça yapılan iş ve işlemleri hızlandırmaları ve diğer kurumlarla entegrasyonlarını sağlamak amacıyla Aksaray Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince 146 köy muhtarına alınan dizüstü bilgisayar ve faks, fotokopi ve yazıcı fonksiyonları olan yazıcıların dağıtımını yaptı. Bakan Işık, muhtarları temsilen 5 köy muhtarına dizüstü bilgisayarlarını takdim etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021