SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bilim Sanat Merkezi Bilim Şenliği düzenledi

Bilim Sanat Merkezi Bilim Şenliği düzenledi

A - +

Aksaray Haberleri - 02.06.2015 - 13:30

Bilim Sanat Merkezi Bilim Şenliği düzenledi

Aksaray Bilim Sanat Merkezi tarafından yılsonu bilim şenliği ve sergisi düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bilim Sanat Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Şeref Ataklı, her anne ve babanın çocuğunun fen lisesine veya üniversitelerin en iyi bölümlerinde okumasını istediğini ancak gençlerin diğer yönlerden gelişmesinin çoğu kere ihmal edildiğini söyledi.

Hayatın sadece fen ve matematikten ibaret olmadığını birçok kez söylediğini ifade eden Vali Ataklı, ‘Çocuklarımızı dengeli bir şekilde hayata hazırlayabilmemiz için bilimle sanatla, kültür faaliyetleri ile de iştigal etmesi gerektiğini vurgulamamız lazım. Aksaray Bilim Sanat Merkezimiz gençlerimizin özel yeteneklerini ortaya çıkarılması ve bu yeteneklerin geliştirilmesi bakımında çok önemli bir fonksiyon icra ediyor.’ dedi.

Bilim Sanat Merkezi Okul Müdürü Özcan Gündoğdu ise yaptığı konuşmasında, Bilim ve Sanat Merkezinin 2010 yılında açıldığını belirterek 170 öğrencisi bulunduğunu söyledi.

İlkokul2., 3., 4. Sınıflardan sınavla seçilen özel yetenekli öğrencilerin Lise 2’ye kadar okula devam ettiğini belirten Gündoğdu, öğrencilerin merkezde resim, müzik ve genel yetenek alanında etkinlik ve proje temelli destek eğitimi aldıklarını söyledi. Gündoğdu, 4 yılda ulusal ve uluslararası proje yarışmasına katıldıklarını ifade ederek önemli dereceler elde ettiklerini de belirtti.

Konuşmaların ardından müzik öğretmeni Serdal Dinç yönetiminde merkezde eğitim gören öğrenciler müzik dinletisi sundu. Merkezde öğrenim gören öğrencilere sertifikalarının verildiği program da Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı ile öğrencilerin hazırladıkları proje ve resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı Hanımefendi bilim sergisini gezerek öğrencilerden bilgi aldılar.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021