SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bilim Fuarındaki Projeler Göz Doldurdu

Bilim Fuarındaki Projeler Göz Doldurdu

A - +

Aksaray Haberleri - 13.05.2015 - 14:47

Bilim Fuarındaki Projeler Göz Doldurdu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindeki belediye meclis üyeleri ile Saadet Güney İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 36 projenin yer aldığı TÜBİTAK Bilim Fuarını ziyaret etti. Fuarda öğrenciler tarafından hazırlanıp gösterime sunulan proje stantlarını gezen Başkan Yazgı, birçok projeyi yakından inceledi.

Saadet Güney İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ders dışı aktiviteleri arasında yer alan Tübitak Bilim Fuarı açıldı. Belediye meclis üyeleri ile birlikte okulda açılan fuarı ziyaret eden Başkan Haluk Şahin Yazgı, öğrencilerin titizlikle hazırladığı proje stantlarını ziyaret etti. Her stantta tanıtımı yapılan projeyi, öğrencilerin ağzından dinleyen Başkan Yazgı, eğitimin sadece bilgiden ibaret olmadığını söyledi. Başkan Yazgı, “Eğitimi bir bütün olarak düşünüldüğünde bilgiyi tamamlayan süreçler analitik düşünme, araştırma ve bilimsel bakış açısı olmalı. O yüzden bu tür bilim fuarları öğrencilerimizi üreten, sorgulayan, araştıran bir birey olarak yetişmesine yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Bilim fuarında Çanakkale Deniz Savasına ait kesitlerin yanı sıra geçmiş kültürümüze ışık tutan stantlar ile bilimsel yöntemler ve mühendislik tasarımlarla hazırlanmış birbirinden değişik projelerin tanıtımı yapılıyor. Tanıtımlar arasında ayrıca, sosyal mesaj içerikli projeler, Somuncu Baba Külliyesinin maketi ve Sultanhanı başta olmak üzere diğer kervansarayların maketine yer verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021