SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Beyazay dernek başkanı Erbaş’ın, 21 mart down sendromu günü mesajı

Beyazay dernek başkanı Erbaş’ın, 21 mart down sendromu günü mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 20.03.2017 - 16:59

Beyazay dernek başkanı Erbaş’ın, 21 mart down sendromu günü mesajı

Türkiye Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mustafa Kayıhan ERBAŞ 21 Mart “Dünya Down Sendromu Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Erbaş, mesajında Down sendromunun bir hastalık değil, bir farklılık olduğunu ve Down sendromlu bireylerin engelli bireyler olarak değil, özel bireyler olarak tanımlanmasının daha doğru olacağını belirtti. Eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, Down sendromlu bireylerin, doğumdan itibaren başlayan düzenli ve disiplinli çalışma sonucunda sosyal yaşamda yer edinebildiklerini, Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamalarının büyük önem taşıdığını ancak birçok ülkede Down sendromlu bireylerin hala ayrımcılık ve ön yargı ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Down sendromlu bebeklerde erken ve sürekli eğitimin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Mesajında ayrıca Birleşmiş Milletlerin 10 Kasım 2011 tarihli kararıyla 21 Mart’ı “Dünya Down Sendromu Günü” olarak tanıdığını belirten Başkan Erbaş, bu tarihin Türkye Beyazay Derneği için önemli olduğunu ve amaçlarının Down sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratma, toplumu bilinçlendirme, Down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önleme, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekme olduğunu belirtti. Ayrıca Başkan Erbaş, bu konunun bir güne özgü değil, her gün hatırlanması gereken bir konu olmasını temenni etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021