SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » BESYO Özel Yetenek Sınavında 997 Aday Yarışıyor

BESYO Özel Yetenek Sınavında 997 Aday Yarışıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 23.07.2015 - 15:13

BESYO Özel Yetenek Sınavında 997 Aday Yarışıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bu yıl yirmisi Milli Sporcu, toplam 160 öğrenci alacak. BESYO’ya alınacak öğrencilerin belirlenmesi için gerçekleştirilen “Özel Yetenek Sınavı” devam ediyor. Tamamen şeffaf şekilde yapılan sınavlar, kamerayla kayıt altına alınıyor ve salon dışına kurulan ekran vasıtasıyla, öğrenciler ve yakınları tarafından anlık olarak takip edilebiliyor.

Sınavlar Futbol, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Tenis, Bisiklet, Okçuluk, Atletizm, Güreş ve Badminton dallarında yapılıyor. Sınava takım sporları olan Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbol dallarında başvuruda bulunan adaylar parkurlarda yarışıyor. İlgili parkurda aday, fotosel sisteminden girdiği anda süresi başlıyor ve yine aynı sistemden çıktığında süresi tamamlanıyor. Bu parkurlarda adayın, belirlenen süre içerisinde, sınava katıldığı spor dalına uygun teknikleri uygulayıp uygulayamadığı ölçülüyor. Sınav esnasında aday teknik dışı bir hareket yaparsa, görevli uzman öğrenciyi ikaz ediyor, hareketi tekrarlamasını ve doğrusunu yapmasını istiyor. Sınav esnasında masa görevlileri hem elle, hem de bilgisayarla adayın hız ve teknik anlamda aldığı puanları kaydediyor. Sınava bireysel spor dallarda başvuruda bulunan adaylar ise federasyonların yıllık spor faaliyetlerinde aldıkları derecelere göre değerlendiriliyor. Sonuçlar adayın üniversite giriş sınavından aldığı puanla, özel yetenek sınavından aldığı puanın, dijital ortamda oranlanmasıyla belirleniyor.

Toplam 997 adayın başvuruda bulunduğu sınavın tamamen bilimsel ölçülere göre, şeffaf şekilde yapıldığını ve kayıt altına alındığını söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Sınavların sağlıklı bir şekilde tamamlanması için 41 akademisyen ve idari personelimiz görev yapmaktadır” dedi. Sınav sonuçlarının 27 Temmuz Pazartesi günü, öğleden sonra açıklanabileceği belirtildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021