SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Ben ‘HİÇLİK Makamı’ndayım Ya Siz?!

Ben ‘HİÇLİK Makamı’ndayım Ya Siz?!

Yaşar Sarıkaya

Yaşar Sarıkaya

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 23.05.2017 - 12:15

Nasreddin Hoca gibi ‘hiçlik makamı’nda olan, ‘ene’den, gururdan, kibirden uzak kendi halinde bir garibanım. Ama o böyyük adamları benim gibi hiçlik makamına gelince de göreceğiz, çünkü biz hep buradayız.
Aksaray’dan yansıyanlar köşemizden birkaç önemli konuyu gündeme getirmek istiyorum. Öncelikle bir serzenişimi altını çizerek ifade edeceğim. Bu mesleğe yıllarını veren ve ileriye dönük hiç bir beklentisi olmayan bir gariban olarak ricamıza karşılık bulamadığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Bazılarına, önünde oluşan duvarları aşıp ulaşamadığımız gibi bazılarının da dilinin ucuyla ilgilenir gibi yapıp samimi olmadıklarını gördük. Hani desem ki her şey çok adaletli gidiyor da sana da bu adalet penceresinden davranıyorlar, diyeceğim ki helal olsun size. Ama bu cümleyi kurarken bile gülesim geliyor! Makam sahibi böyyük adamlara gidelim derdimizi, talebimizi anlatalım ve biz uğraşalım da takdiri Rabbime bırakalım dedik. İnsanları her nedense şaşırtan o makamlarda oturdukları koltuklarından kalkmadan bile gönlümüzü almak yerine bizlerden kaçanların zamanı geldiğinde onların da işi düştüğü insanların kaçtıklarını görecekler ve bu yaşattıklarını yaşayacaklar. Bunu akıllarının ucundan asla çıkarmasınlar. Bu böyyük adamlar önemli makamdalar ve çok yoğunlar, sana niye zaman ayırsınlar ki. Sen kimsin diye sorarlar adama! Kim miyim? Nasreddin Hoca gibi ‘hiçlik makamı’nda olan, ‘ene’den, gururdan, kibirden uzak kendi halinde bir garibanım. Ama o böyyük adamları benim gibi hiçlik makamına gelince de göreceğiz, çünkü biz hep buradayız.

AH ALANIN GELECEĞİ KARANLIKTIR!

Bir diğer konu ise; alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmaz, zulüm payidar olamaz çünkü eden bulur. İyilik eden iyilik, kötülük eden de kötülük bulur. Zira Casiye Suresi’nin 15. Ayetinde mealen; “Salih, iyi amel eden kendine, kötülük eden de kendine etmiş olur” buyurulmuştur.

Yine Zilzal Suresi’nin 7. ve 8. Ayetlerinde de mealen; “Zerre kadar iyilik eden onun mükafatını görecek; zerre miktarı kötülük işleyen de, onun cezasını görecektir” buyurulmaktadır.

İyi giden bir işe sırf kaprislerin yüzünden çomak sokarsan ve bu güzel ortamı dağıtırken de insanları kırıp dökersen sana bir ah ederler her geçen günün zindan olur. Yediklerinden, uykundan ve yaşamından hiç tat alamazsın. Ayrıca ettiğini mutlaka bulursun. Yani; insanları yaptıklarından dolayı kınarsan zamanı geldiğinde de ayvayı yersin. Kınamayınız. Kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz. (Tirmizi, Kıyamet,53)

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021