SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belgesi olmayan işçi çalışamayacak

Belgesi olmayan işçi çalışamayacak

A - +

Aksaray Haberleri - 11.08.2017 - 12:39

Belgesi olmayan işçi çalışamayacak

Aksaray müteahhitler birliği başkanı Cüneyt Göktaş yaptığı açıklamada; İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek 6645 sayılı kanun numarası ile yasalaştı.
23.04.2015 tarihli ve 29335 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6645 sayılı Kanun 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda da önemli değişiklikler yaptı. Söz konusu düzenlemeler ile nitelikli iş gücü istihdamı teşvik ederek, iş kazalarının azaltılmasını ve verimliliğin artırılmasını hedefleyen düzenlemeler getirildi.Getirilen yeni düzenlemeler ile artık tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde belgesiz işçi çalıştırılamayacak, çalıştıranlar cezai müeyyideler uygulanacak.Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda düzenlenen esaslara göre
a) Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde ,Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar artık çalışamayacaklardır.
b) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan denetimlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadan çalışanlara ve çalıştıranlara cezai işlem uygulanacaktır.
c) Meselki Yeterlilik Belgesi olmayanlar MYK’nın yetkilendirdiği kuruluşlar tarafından , sınava tabi tutularak Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilirler.
d) Mesleki Yeterlilik sınav ve belge ücretleri 2017 yılı için sınavda başarılı olanlara,İşsizlik Sigorta Fonundan geri ödenecektir.
Malumunuz üzere ,İnşaat Sektörü çok tehlikeli sınıfta yer almaktadır. Hem siz değerli üyelerimizin hem de sektörümüzde çalışanların mağdur olmaması, herhangi bir cezai müeyyideye maruz kalmaması ve İnşaat sektörünün sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için konuyu yakından takip ediyoruz. Bu aşamada Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili kuruluşlar ilimizde olmaması nedeni ile çalışanların başka illere giderek maddi ve manevi ekstra kayıplara uğramaması için Aksaray Müteahhitler Birliği olarak ilimizde bu sınavların yapılması için gerekli çalışmaları bitirmiş bulunmaktayız. Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen çalışanları Birliğimiz bünyesinde kurulan Mesleki Yeterlilik ofisimize yönlendirmenizi önemle rica ederim.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021