SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Belediye Vatandaşın Ayağına Gidiyor

A - +

Aksaray Haberleri - 09.11.2017 - 12:05

Belediye Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Aksaray Belediyesi tarafından 5 ay önce uygulamaya başlatılan “Belediye Kapımda Projesi”yle Belediye vatandaşın ayağına gidiyor. Birim bünyesinde oluşturulan ekip, mahalle mahalle, sokak sokak gezip vatandaşların istek, öneri ve taleplerini kayıt altına alıp belediyenin yapmış olduğu hizmetler konusunda vatandaşları bilgilendiriyor. Projenin hedefi ise halkın yönetime katılmasını sağlayıp, istek ve taleplerin karşılanmasına doğrudan katkı sağlamak.

Aksaray Belediyesi, Belediye Kapımda Projesi ile vatandaşlarla birebir görüşme esnasında gelen istek ve talepler gerekli birimlere aktararak anlık çözümlerde üretiyor.

Yaklaşık 5 ay önce projeyi hayata geçiren Aksaray Belediyesi, şuana kadar yaklaşık 5 Bin 765 haneyi ziyaret etti ve vatandaşlarla birebir görüşme sağladı.

Birim bünyesinde oluşturulan ve konu ile ilgili eğitim almış personeller Fatih Mahallesinde 2 bin 292, Cumhuriyet Mahallesinde Bin 908, Yunus Emre Mahallesinde Bin 15 ve Çiftlik Mahallesinde 550 haneyi ziyaret etti. Belediye kapımda proje ekibi, Hamidiye-Alaca Mahallesinde vatandaşlarla görüşmelerini sürdürüyor. Ayrıca birim personelleri, görüşme esnasında Belediye projeleri anlatarak memnuniyet derecesi yine halka soruyor.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, göreve başladığı anda itibaren halkın yönetime dahil olması için Mahalle Meclis toplantıları düzenlemiş ve bu doğrultuda binlerce vatandaşı dinleyerek isteklerine çözüm üretmişti. Halkın memnuniyet derecesini artması için her türlü sosyal projelere öncülük eden Başkan Yazgı, bu projeler arasında yer alan “Belediye Kapımda” projesiyle halkın tamamına ulaşmayı hedefliyor.

Halkın istek ve talepleri doğrultusunda mahallelerin ihtiyaç olarak gördüğü hizmetlerin öncelik sırasına alınacağı altını çizen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bizler göreve başladığımızda halkımızın yönetime katılması için söz vermiştik. Eğer bir mahalleye hizmet götüreceksek öncelikle o hizmetin mahalle tarafından benimsenmesi gerekir, onların istemesi gerekir ki hizmetimiz amacına ulaşsın.

Mahalle meclis toplantılarımızda ve Belediyem Kapımda projesi sayesinde halktan gelen yoğun istek ve talepleri öncelik sırasına alıyoruz. Öncelik sırasına göre belirlediğimiz hizmetlerimizi mahallelerde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021