SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bayan Girişimciler Sertifikalarını Aldılar

Bayan Girişimciler Sertifikalarını Aldılar

A - +

Aksaray Haberleri - 29.01.2015 - 19:24

Bayan Girişimciler Sertifikalarını Aldılar

Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliği ile bayanlara yönelik olarak düzenlenen Bayan Girişimcilik Kursu’nu başarıyla tamamlayan 30 bayan kursiyere törenle sertifikaları verildi.
Somuncu Baba Sofrası’nda düzenlenen sertifika törenine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice Şahin Eroğlu, KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, Ahiler Kalkınma Ajansı Aksaray Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Resul Olcar , oda başkanları ve kursiyer bayanlar katıldı.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Belediyesi olarak Kadın girişimcilerin yapacakları faaliyetlerde her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, “Ben özellikle şu konuya büyük önem veriyorum; Bir şehrin gelişebilmesi, marka bir değer alabilmesi için taşın altına hepimizin elini koyması gerekiyor. Kadınların yükü ve sorumluluğu o kadar ağır ki hem evde çocuklarına bakıyorlar hemde eşlerini idare etmeye çalışıyorlar.. Aynı zamanda böyle girişimcilik faaliyetleri içerisinde bulunuyorlar. Bu takdire şayan bir davranış. Kadın erkek eşit diyorlar ama ben eşit değil diyorum Kadınlar bu konuda biraz daha üstte Ben bu noktada hanımları tebrik ediyorum” dedi.
Belediye başkanı olmadan önce esnaf olarak çalıştığını vurgulayan Başkan Yazgı, KOSGEB’in hanım girişimcilerin yanında olmasının önemine değinerek, “Ben de belediye başkanı olmadan önce esnaf olarak çalışan bir kardeşinizdim. Bu noktada karşılaştığımız sorunlar, sıkıntılar, piyasa şartları, serbest piyasanın insana getirdiği sorunlar vardı Şu anda KOSGEB’in sizin yanınızda olması ve bu noktada destek olması hakikaten önemli. Burada aldığınız 70 saatlik kurs hayatınız boyunca inşallah kuracağınız güzel işletmede bir temel oluşturacak. Temel ne kadar sağlam olursa onun üzerine çıkacak binada daha sağlam ve sıhhatli olur” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021