SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkent Tiyatrosu Ramazan Sokağında Sahne Aldı

Başkent Tiyatrosu Ramazan Sokağında Sahne Aldı

A - +

Aksaray Haberleri - 13.07.2015 - 16:06

Başkent Tiyatrosu Ramazan Sokağında Sahne Aldı

BAŞKENT TİYATROSU OYUNCULARI YUNUS EMRE’NİN HAYATINI SAHNEYE TAŞIDI

Aksaray Belediyesi tarafından kent meydanında kurulan Ramazan Sokağı çeşitli etkinliklerle Ramazan ayının manevi havasını yaşatmaya devam ediyor.

Ramazan Sokağının 25. Gününde Yunus Emre’nin hayatını konu alan “Aşkın Pazarında” adlı tiyatro oyunu izleyenlere aktarıldı. Ramazan sokağını dolduran yoğun kalabalık tiyatro oyununu ilgiyle izlediler.

“Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil” sözüyle tiyatro sahnesinde bir kez daha anılan Yunus Emre’nin hayatını Yazan ve Yöneten İshak 2.tekgül, “Aşkın Pazarında” adlı oyunuyla Aksaraylıların karşısına çıktı.

Bir yandan Moğol istilası bir yandan haçlı ordularının talan ettiği 13.yy Anadolu’sunda, her anlamda kıtlığın yaşandığı dönemde Gönlümüze sevmeyi, dilimize söylemeyi öğreten Yunus Emre’nin hayatının konu edildiği oyun dönemin tarihini yansıtan eser, dekor, kostüm ve makyaj ile de dikkat çekiyor.

Yoğun ilgi ile Aksaraylılarla buluşan “Aşkın Pazarında” adlı eser, Ramazan Sokağında sahnelendi.

Bir örneği olmaksızın, küçük değişikliklerle, günümüze değin uzanan dupduru sözleriyle insanların kalbinde taht kuran Yunus Emre’nin hayatını anlatan “Aşkın Pazarında” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021