SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Yazgı’ya Hollanda’nın Den Haag Kentinde Coşkulu Karşılama Yapıldı

Başkan Yazgı’ya Hollanda’nın Den Haag Kentinde Coşkulu Karşılama Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 14.04.2015 - 18:14

Başkan Yazgı’ya Hollanda’nın Den Haag Kentinde Coşkulu Karşılama Yapıldı

Başkan Yazgı, Aksaray tarihinde bir ilk olarak 9 günde 6 Ülke, 15 Şehir ve toplamda 8682 km yol yaparak Avrupa’da yaşayan Aksaraylılarla buluşarak sorunlarını dinledi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Hollanda ziyareti sırasında Den Haag kentinde önce şehir turuna katıldı. Ardından da Zalencentrum’da düzenlenen toplantıda Aksaraylılar tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

Başkan Yazgı, burada Aksaraylılara hitaben yaptığı konuşmada Aksaray Belediyesinin yaptığı hizmetleri ve projeleri anlattı sunum sonunda ise hemşerilerinin sorularını cevapladı.

Başkan Yazgı, konuşmasında ana başlıklar altında sunulan hizmetlerin başında, yenilenen toplu taşıma araçları, Mahalle Meclisleri, Ramazan Sokağı, Mahalle İftarları, etrafı kapatılan Pazar yerleri, İlk defa bu yıl yapılan Klasik Otomobil Rallisi, Film Festivali, her yıl geleneksel hale gelen Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali, Aksaray’ın işlek caddeleri üzerine şehrin manevi önderleri Somuncu Baba, Kılıçaslan heykeli, saat kulesi, Avrupa Standartlarına uygun hale dönüştürülen Et entegre tesisleri, Büyük Bölcek Köprüsü başta olmak üzere 7 adet köprü ihalesi gibi bir çok hizmet hakkında bilgiler aktardı. Başkan Yazgı’nın konuşması salonu dolduran izleyiciler tarafından alkışlanarak kesildi. Başkan Yazgı, Aksaraylılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Vazifeye geldikleri ilk anda hizmete kenar mahallelerden başladıklarını ifade eden Başkan Haluk Şahin Yazgı, “20 yıl, 30 yıldır hiç gidilmeyen, hiç ulaşılmayan yerlere giderek hizmete ilk kenar mahallelerden başladık. 90 km asfalt attık. Daha önce bir sezonda böyle bir şey yapılmamış. Uzak diye bir şey yoktur, şehrin her tarafı bizimdir. Daha önce hiç gidilmeyen yerlere gittik” şeklinde konuştu.

Çözülmesi gereken ilk öncelikli sorunun su meselesi olduğunu belirten Başkan Yazgı, “iki türlü kaynağımız var. Suyumuzu Barajdan ve yeraltından alıyoruz. Barajdan aldığımız suyun ömrü tamamlanmış vaziyette. 60 yıllık bir barajımız var. İçerisinde ki farklı elementlerden dolayı tat ve koku problemi ortaya çıkıyor. Hedefimiz Barajdan aldığımız suyun miktarını azaltıp yeraltı kaynaklarından ve farklı cazibeyle gelecek kaynakları bulmak yöntemiyle suyumuzun kalitesini ve çeşitliliğini arttırmak. Daha büyük proje ise Ecemiş projesi olarak Niğde’de bulunan Ecemiş suyunu Aksaray’a getirmek” dedi.

Bir başka sorunun toplu taşıma araçlarının olduğunu söyleyen başkan Yazgı, “toplu taşıma araçlarında sıkıntı ne sürücüler memnun ne vatandaşlar memnun ne de öğrenciler memnun hiç kimse memnun değil” dedi. Toplu taşıma araçlarında yanlış bir havuz sisteminin oluşturulduğunu belirten

Başkan Yazgı, “havuz sistemi geliştirilmiş ama havuz sisteminde çalışanda çalışmayanda eşit para alacak. Bu sistem olmaz bu yanlış bir sistem. Sistemi yeniden dizayn ettik ve havuz sistemlerini bölgesel olarak böldük. Çalışma sistemleri birbirine yakın olanlar eşit miktarda para almak suretiyle memnuniyetleri arttı. Bu memnuniyet beraberinde otobüslerini yenileme getirdi” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021