SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Yazgı´nın Kadın Hakları Günü Mesajı

Başkan Yazgı´nın Kadın Hakları Günü Mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 05.12.2017 - 12:44

Başkan Yazgı´nın Kadın Hakları Günü Mesajı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yazgı mesajında, kadınların toplumun değerli varlıkları olduğunu belirtti. Sosyal yaşamın her safhasında yer alan kadınların topluma yön verme konusunda aktif rol aldığını aktaran Başkan Yazgı, 5 Aralık 1934 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını söyledi.

Başkan Yazgı, mesajının devamında “Kadınlarımız, geçmiş tarihimizde olduğu gibi sosyal hayatımızın her alanında yer almaya devam ediyor. Şanlı Tarihimize baktığımızda devlet yönetimi ve idaresinde her zaman söz sahibi olan kadınlarımız, 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı elde etmiştir. Hükümetimizin göreve gelmesiyle birlikte kadınlarımızın aktif siyasette daha fazla yer almış, mecliste milleti temsil eden kadın vekil sayısı giderek artmıştır.

Bizler kadınlarımızın her alanda güçlenmesi gerektiğini savunuyor, ülkenin geleceği için kadınlarımızın karar verici pozisyonlarda olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü siyasette güçlenen kadın, ekonomik ve toplumsal alanda da güçlü kadın anlamına geliyor.

Bizlerde Aksaray Belediyesi olarak Kadınlarımıza yönelik birçok projemizi hayata geçirdik. Kadınları meslek edindirme kursları ve AKMEK’in yanı sıra Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezimizi hanımların hizmetine sunduk. TOKİ bölgesinde İkinci Kadın Aktivite Merkezimizin temelini attık. İnşallah orası da tamamlanarak Kadınlarımızın hizmetine sunulacaktır. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın, Kadın Hakları Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021