SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Yazgı’dan Üniversite Öğrencilerine Önemli Tavsiye

Başkan Yazgı’dan Üniversite Öğrencilerine Önemli Tavsiye

A - +

Aksaray Haberleri - 10.10.2017 - 11:17

Başkan Yazgı’dan Üniversite Öğrencilerine Önemli Tavsiye

Güçlü bir Türkiye için nitelikli istihdamın artırılmasına yönelik çalışmaları aktarmak ve farklı meslek gruplarını tanıtmak amacıyla Aksaray Valiliği ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akif Kariyer ve Meslek Tanıtım Günleri Programı Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, diğer protokol üyeleri, STK ve İşveren temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmada “Belediye olarak İş-Kur ile bir program anlaşması yaptık. Bu doğrultuda bize başvuran gençlerimiz bizden iş isteyen vatandaşlarımızı iş-kurla beraber Nerede istihdam edile bilir? Nerede çalışabilir? Bu konular hakkında bir çalışma yaptık. Bu zamana kadar onların destekleriyle bize başvuranların istekleri doğrultusunda da güzel istihdamlar sağladık. Bu noktada da kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Yazgı “ Belediye Başkanlığını 3 buçuk yıldır yapıyorum ve bu süre zarfı içerisinde belediyemizde bulunan bütün bölümlerle ilgili bizim aradığımız şey şu; bir konuda en iyi şekilde eğitimini almış, ama sadece eğitimle de kalmamış, yeni gelişmeleri hem teknolojide hem dünyada ki gelişmelerini hem kendi yaşantısına hem de bulunduğu kuruma katabilecek kabiliyette bulunan insanlardır.” dedi.

Başkan Yazgı, “Bizim şehrimizi marka şehir yapmak, daha da büyütmek, etrafımızda gördüğümüz şehirlerde kendi ölçeğimize uygun örnekleri alabilmemiz için mutlaka bu düzeyde yetişmiş kardeşlerimizin bizlere önerilerine onların bizlere sunacağı yeni projelere göre hayata geçireceğimiz çalışmalar olacaktır. O nedenden dolayı burada öğrenci kardeşlerime tavsiyem şu;hangi meslek grubu olursa olsun mutlaka kendinizi yetiştirecek şeylere önem vermelerini özellikle istiyorum. Çünkü sizlerle beraber birçok mezun olan kardeşlerimiz var. Ve iş ararken işverenlerin istediği donanımı ne kadar fazla olursa o tercih ediliyor ”dedi.

Başkan Yazgı “ Bizim yaşadığımız bu coğrafya Selçuklulara kadar giderseniz, ticaretimizin kökenine doğru giderseniz aslında önce edepten başlayan sonra eline, beline, diline hâkim olmakla devam eden düsturun devamı niteliğindedir. Bizler hem Şeyh Edebali’nin bizlere verdiği öğütler, hem de o öğütlerden kendilerine bir hayat yolu çizen değerli esnaflarımız, babamız, amcamız, değerli büyüklerimiz, toplum içerisinde yaşadığımız birçok insan bu öğütlerden yola çıkarak aslında bizleri eğitiyor ve eğitmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında kendinden örnek veren Başkan Yazgı “Tarihi çok seven bir insanım. Özellikle şehrimizde çok ileri noktalara götüren büyüklerimize önem veren insanım. 2. Kılıçaslan’ın burayı nasıl imar ettiğini ve bunu yaparken hayatında nelerin büyük noktalara getirdiğini çok iyi takip eden biriyim. Yine aynı şekilde Piri Mehmet Paşa strateji uzmanıdır. Kanuni ve Yavuz döneminde sadrazamdır. Yani dünyanın en büyük devletinin 2. Adamıdır ve bu adamın yetişme tarzını hayat hikâyelerini ve dünyaya bakışlarını incelediğinizde aslında kendimizden de çok mükemmel örnekler olduğunu bir kere daha görmekteyim. Niye? Özellikle bu isimleri söyledim, çünkü ikisinin de yetiştiği noktalar Aksaray’dır. Aksaray’ın böyle bereketli ve güzel toprakları var. Hepinize çok teşekkür ediyor üniversite ve çalışma hayatınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021